V posledním domácím utkání proti Jihlavě udělal trenér Martin Kotůlek změnu mezi tyčemi. Místo Zdeňka Zlámala postavil Martina Blahu.

Hanáci sice vyhráli, ale zase třikrát inkasovali.

Ovšem Blaha i přes tři inkasované góly patřil mezi nejlepší hráče zápasu. Na Bohemians dobrý výkon zopakoval, ale hlavně se k němu přidali spoluhráči z obrany a zálohy.

Sigma předvedla ve vršovickém Ďolíčku zodpovědný výkon, a tak kouč domácích Bohemians Jozef Weber musel po zápase připustit:

„Někdy prohrát není ostuda a to bylo dnes. Narazili jsme na soupeře, který byl lepší. Hlavně v prvním poločase Olomouc podala velice kultivovaný, pohybově vyspělý výkon."

K Hanákům se přiklonilo i štěstí. První gól dal Ordoš dost možná jen díky Jindřiškově teči, která poslala míč do protipohybu brankáře Berkovce.

„I když šla Sigma do vedení takovým šťastným gólem, tak to vedení bylo zasloužené," řekl ale Weber.

„Ani druhý gól nebyl nijak vypracovaný," přiznal kouč Sigmy Kotůlek. Střílející Varadi netěžil z geniální Navrátilovy přihrávky, ale z nepovedené střely.

„Ale jsem rád, že jsme ty góly dali. Těch příležitostí v prvním poločase jsme si vypracovali dost a myslím, že vedení v prvním poločase jsme si zasloužili," řekl Kotůlek.

Ve druhé půli se domácí Klokani přece jen zlepšili, ale olomoucká obrana byla na rozdíl od předchozích ligových duelů pevná.

„V druhém poločase na nás soupeř trošku vylezl, takže jsme museli volit zahájení hry nákopem a v odražených míčích jsme neměli takovou kvalitu. Také mi tam chyběl pohyb dopředu, tam to chtělo víc hladu po gólu a jít přímočaře do brány," konstatoval Kotůlek.

„Druhá půle byla z naší strany lepší," souhlasil Weber.

„Soupeř hlídal výsledek, což se stalo nám na Baníku. My jsme se dostávali do zakončení, bohužel dneska jsme nenašli to řešení. Druhý gól byl zlomový, pak už to bylo složité. Kdybychom to výrazně otevřeli, tak by nás Sigma ztrestala z kontrů, má tam rychlé a mladé hráče. Vzhledem k průběhu na hřišti a kvalitě dnešního výkonu Sigma vyhrála zaslouženě," dodal kouč Klokanů.

Sigma svého nedělního soupeře přeskočila v tabulce a už uzavírá její první polovinu. V další posun vzhůru budou příznivci Hanáků doufat příští týden, kdy k moravskému derby přijede do Olomouce Brno.