Poslední utkání ligového ročníku 2011/2012 začalo v Olomouci oproti ostatním utkáním se zpožděním.

Na ploše se totiž loučili s diváky trenér Petr Uličný a kapitán Radim Kučera, kteří oba končí své bohaté kariéry.

Petr Uličný zpívá na loučení s fanoušky SigmyPODÍVEJTE SE na VIDEO

Tak se loučí Velký John
Uličný hanácky zpíval zástupům

Snad z úcty k oběma ještě Dukla v úvodních vteřinách nehrála naplno. Časomíra ukrojila sotva sedmdesát sekund. Nepožitek poslal uličkou míč Varadimu a ten poslal Sigmu do vedení.

To ale nevydrželo nijak dlouho. Hanáci pustili Pražany do brejku, dvěma zakončením ještě Zlámal ve spolupráci s obránci odolal, ale na dorážku Svatonského už nestačil, stejně jako na brankové čáře Vepřek.

Na další gól se čekalo až do druhého poločasu. Hanousek pěknou střelou protáhl Zlámala, ovšem na olomouckou oporu nevyzrál. A stejně tak Ordošova hlavička Kučeru zase tolik nevylekala.

Sigma po vedení sahala v 54. minutě, kdy Vepřek přízemním centrem nabil Varadimu. Ten se na první tyči dostal k míči, ale střílel vedle.

V 57. minutě Ordoš krásně uvolnil Schulmeistra, ale ten si v koncovce počínal trestuhodně nedůrazně. Ovšem snad za patnáct vteřin se dokonale vykoupil. Na hranici vápna se k němu odrazil míč, který přesnou přízemní střelou poslal nechytatelně k tyči hostující branky.

Výsledek 2:1 nakonec vydržel až do závěrečného hvizdu, byť se hosté velmi snažili, aby to tak nebylo.

Malý si našel sražený centr uvnitř olomouckého pokutového území, pak ale vystřelil vedle. Po další jeho ráně pozlobil diváky jinak vynikající Zdeněk Zlámal, když mu nachvilku vyklouzl neposlušný míč z rukavic.

V 77. minutě to už byl zase starý dobrý Zlámal, který zlikvidoval nájezd střídajícího Sklenáře. Poslední šanci Dukly měl Hanousek, ale i s jeho hlavičkou si dokázal Zdeněk Zlámal poradit.

V závěru utkání se ještě loučil s diváky Radim Kučera, kterého Petr Uličný poslal navzdory bolavé achilovce na poslední tři minuty.

Michal Ordoš v nastaveném čase ještě odmítl navýšení skóre, ale to už opravdu labutí píseň sezony 2011/2012, která přes všechny těžkosti skončila pro Sigmu historickým úspěchem v podobě vítězství v poháru.

SK Sigma Olomouc – FK Dukla Praha 2:1 (1:1)

Branky: 2. Varadi, 57. Schulmeister – 11. Svatonský. Rozhodčí: L. Kovařík – Kocián, Zeman. ŽK: Varadi – Vorel, Svatonský. Diváků: 4153.

Sigma: Zlámal – Janotka, Dreksa, Škerle (16. Koutný), Vepřek – Pospíšil, Nepožitek, Ordoš – Schulmeister, Varadi (77. Tomeček), Navrátil (87. Kučera). Trenér: Petr Uličný.

Dukla: Kučera – Pospíšil, Vorel, Švejdík, Božič (31. Hašek) – Hanousek, Gedeon, Malý – Svatonský (81. Engelmann), Marek (70. Sklenář), Pázler. Trenér: Luboš Kozel.