Zvládli jste těžký záchranářský souboj. Jaký to byl zápas?
Věděli jsme, že moc gólů padat nebude. Nakonec rozhodl ten jejich vlastňák. Bereme velmi důležité tři body.

Při gólové situaci jste vzal zodpovědnost na sebe. Cítil jste, že se to od vás očekává?
Jsem tady od toho. Mé výkony nebyly optimální stejně jako u celého týmu. Očekávaly se ode mě lepší výkony, takže mám radost, že jsem ten gól dal. Jsem rád, že jsem ukázal, že takové zápasy můžu rozhodnout a vzít to na sebe. Za ten gól jsem strašně rád.

Bylo to momentální rozhodnutí nebo jste plánoval, že zkusíte překonat obranu nějakou individuální akci?
V první půli jsem tam měl nějaké náznaky. Dostával jsem docela dost prostoru, tak jsem si řekl, že to v okolí vápna zkusím vzít na sebe. Naštěstí to takhle krásně vyšlo.

Před zápasem jste odjeli z Olomouce na soustředění. Jak to probíhalo?Martin Pospíšil u míče
Nebylo to tolik odlišné od toho normálního režimu. Trénovali jsme normálně jako, když jsme v Olomouci. Akorát jsme stmelili partu. Spolu jsme snídali, obědvali i večeřeli. Snad to pomohlo.

Odskočili jste předposlednímu na pět bodů. Jak klidní jste po dnešní výhře?
Byl to pro nás strašně důležitý zápas. Kdybychom nevyhráli, tak jsme tam namočeni úplně. Potřebovali jsme se odpoutat, protože máme mladý tým. Strašně nám to svazovalo nohy. Když tam budeme mít nějaký náskok, tak ty výkony snad budou lepší.

Čekáte, že to pomůže i hernímu projevu nebo to i ve zbytku soutěže bude hlavně boj?
Čekají nás soupeři ze spodku, takže ty zápasy budou spíš o bojovnosti a o tom, kdo vstřelí první gól.

Trenér udělal v sestavě hodně změn. Očekávali jste to?
Na soustředění jsme měli nějaké nácviky, takže jsme to tušili. Po tom výprasku se dalo čekat, že trenér do té sestavy musí sáhnout.

V první půli jste se příliš neprosazovali. Bylo to způsobeno nervozitou?
První poločas byl takový bez šťávy a bez energie. Z obou stran to asi nebyl moc kovatelný fotbal. O poločase jsme si něco řekli. Zaplaťpánbůh za ty dva góly.

V závěru zápasu za stavu 0:2 jste se moc do hry nedostávali. Měli jste strach o výsledek?
Přišlo mi, že nám v závěru trošku došla šťáva. Zbytečně jsme se zatáhli. Místo toho abychom drželi balon a kombinovali. Když jsme získali míč, nesmyslně jsme ho odkopli a valilo se to na nás.

V minulých zápasech jste často inkasovali. Jak moc jste pracovali na defenzivě?
Pracovali jsme na tom jako obvykle. V obraně jsme dnes vsadili na zkušenost a vyšlo to. Stopeři to výborně odskákali s Lietavou. Zvládli to dobře. Je sice škoda, že jsme v závěru dostali gól, ale vítězství jsme udrželi. Nemůžeme hledět na to, jestli je to 2:1 nebo 2:0.