Obě strany se po zápase shodly, že šlo o remízový zápas. „Chtěli jsme vyhrát, ale vzhledem k tomu, co oba týmy předvedly, je remíza spravedlivá," zhodnotil výsledek domácí trenér Jiří Balcárek.

Jeho slova potvrdil i kouč hostů Vlastimil Chytrý. „Bylo to nahoru dolů. Chvilku byli lepší domácí, chvilku my. Když to shrnu, remíza odpovídá průběhu," souhlasil kroměřížský lodivod.

Právě hosté z Kroměříže měli ve 12. minutě jedinečnou příležitost k otevření skóre.

Dlouhý nákop brankáře Šustra nechali domácí stopeři propadnout až k Ševčikovi, kterého ve vápně fauloval vybíhající Uvízl. K nařízené penaltě se postavil Nevřala, ale domácí gólman jeho nepříliš povedenou střelu vyrazil.

Zákrok Uvízla domácí fotbalisty vybudil k větší aktivitě.

Ve 37. minutě si naběhl na centr z pravé strany domácí kanonýr Krč, který se z voleje opřel do míče a málem přepůlil břevno Šustrovy brány. O chvilku později se dostal k nebezpečné hlavičce po rohu kapitán Vejvoda, ale ani on z malého vápna nemířil přesně.

Na začátku druhé půle se k parádnímu sólu nadechl záložník hostů Filip Žák, který se dostal až před Uvízla, ale ten své spoluhráče opět podržel.

Za druhou zahozenou šanci už Uničov svého soupeře potrestal.

Přetažený centr Můčky z rohového kopu vrátil před branku Vejvoda a na volného Komendu už zírala prázdná svatyně. Gól po standardní situaci udělal trenérovi Balcárkovi velkou radost. „Máme vysoké hráče a hodně se to věnujeme. Byl jsem na hráče nazlobený, že jsme z toho nedávali góly. Věřím, že to půjde nahoru," uvedl uničovský kormidelník.

Euforie z vedoucí branky ale rychle vyprchala. V 71. minutě se postavil k přímému kopu Jeleček, jehož střelu Uvízl vyrazil jen před sebe a hostující záložník Látal pohodlně skóroval.

„Je to chyba obrany, když gólman vyrazí střelu a oni to nedoběhnou. Soupeř dal gól zadarmo," zlobil se po zápase Balcárek.

Ve zbytku zápasu se už ani jeden z týmů do šance nedostal a zápas tak skončil spravedlivou dělbou bodů.

Domácí kouč nebyl po zápase spokojen s ofenzivou svého týmu. „Hrajeme doma na dva vysoké útočníky, ale dnes tam toho moc nevyprodukovali. Chtěli jsme hrát nátlakový fotbal, ale chyběl moment překvapení ze záložní řady," mrzelo Balcárka.

Trenér hostů viděl jako klíčový moment zápasu neproměněnou penaltu z první půle. „Kdybychom se dostali do vedení, udělali bychom vše proto, abychom to vítězství uhájili. Nakonec jsme museli dotahovat, takže asi zlatý bod," uzavřel hodnocení kouč Vlastimil Chytrý.

SK Uničov – SK HS Kroměříž 1:1 (0:0)

Branky: 69. Komenda – 71. Látal. Rozhodčí: Hájek – Slabý, Kondler. ŽK: Uvízl, Vejvoda – Kašík, Jeleček. Diváků: 173.

Uničov: Uvízl – Koutek, Heinz, Vejvoda, Můčka – Jeřábek, Juřátek, Kasal (46. Binar), Vasiljev (71. Nuc) – Komenda, Krč. Trenér: Jiří Balcárek.

Kroměříž: Šustr – Kašík, Budín, Swiech, Jeleček – Matoušek, Látal, Hromek, Nevřela (62. Haša) – Ševčík, Žák. Trenér: Vlastimil Chytrý.

Autor: ONDŘEJ KAŠLÍK