V „moravském derby" byla horším týmem a Zbrojovka Brno získala důležité body v boji o záchranu.

Zlámal inkasoval dvakrát, ale ještě několika brankám zabránil.

Zbrojovka, jeden z konkurentů 
v boji o udržení, vás dnes přehrála. Čím to?
Hlavně chci říct, že nás přehrála abnormálně. Byli jasně lepší. Mně to připadalo, jako bychom hráli proti nějakému týmu ze špičky tabulky. My si půl roku říkáme, že musíme něco změnit, že musíme bojovat, ale to tam pořád není. Už nevím, co máme dělat, jestli si máme v šatně dát všichni do „držky". Nemám 
k tomu co víc říct.

Brněnští si dnes vytvořili dost šancí, několik jste jich zneškodnil. Kde je problém, že vám soupeři hlavně venku, kde nemáte dobrou formu, dělají takové problémy?
Před každým zápasem říkám, že musíme víc chtít, musíme mít větší bojovnost než soupeř. Ale jak vidíte, dnes měla Zbrojovka obrovské srdce a šla za vítězstvím. To taky vždycky říkám: ‚Hoši, pojďme víc za vítězstvím, víc chtějme a dáme tam nějaký ušmudlaný gól.' Ale bylo to přesně naopak. Musím Zbrojovce pogratulovat, hráli výborně.

Zavadilovy standardky. Jeden z klíčových bodů zápasu. Co byste řekl především k prvnímu gólu?
Čekal jsem, že to bude kopat na mou stranu. Vyčkával jsem do posledního momentu, ale přeběhli mi tam hráči, já jsem vůbec nic neviděl a on to utáhl přímo za háčky. Viděl jsem tu střelu až za zdí a nestihl jsem zareagovat.

Co se musí změnit do dalších zápasů? Čas do konce ligy se krátí, body nepřibývají.
Musíme se vrátit k tomu, jak jsme, hráli například s Bohemkou. Nedali jsme zrovna pohledné branky, ale bojovali jsme, a o tom to je. Když to nejde kvalitativně, tak na nás musí být vidět, že se chceme zachránit. Dnes to vidět nebylo. Podaří se nám takto odehrát jeden zápas, a pak pět zase ne.

Dnešní utkání bylo „moravským derby" a fakt, že jak Brno, tak Sigma musí řešit starosti se záchranou, něco nasvědčuje. Tento trend se stává rok od roku u moravských týmů pravidelností.
V Ostravě nebo Brně byly nějaké problémy, Slovácko hraje v pohodě ve středu tabulky. My máme vše, na co si vzpomeneme, ale na hřišti to není vidět. V Sigmě vše klape, kromě nás hráčů.

Autor: PETR MUSIL