Už jistý vítěz soutěže vedl v Hněvotíně od 13. minuty, která byla nešťastná pro brankáře Jaroslava Běhalíka.

Domácí gólman, který pravděpodobně v příštím ročníku také bude chytat o úroveň výš vyrobil při střele Hochmana chybu a hosté vedli. Běhalík přitom paradoxně vyhrál hodnocení brankářů za celou sezonu. Hned jedenáctkrát vychytal nulu.

„Šance se střídaly na obou stranách. Měli jsme jich možná i o něco víc. Soupeř ale ukázal kvalitu. Myslím si, že to byl ale celkově pohledný zápas," řekl trenér Hněvotína Petr Uvízl po utkání.

Druhý gól přidaly Určice po krátce po změně stran z pokutového kopu. Kanonýr Petr Vodák se trefil po šestadvacáté v této sezoně a stvrdil své vítězství ve střelecké tabulce.

Domácí se však nevzdali a připravili ještě více než dvěma stovkám diváků zápletku. Láner snížil z další penalty a Hněvotín začal mít lehce navrch.

„Když se na to podívám, tak nejspíš ani jedna penalta být neměla. Ta naše byla asi tak trochu kompenzací, za tu určickou. Kontaktní gól nás ale nakopnul, začalo se nám dařit a měli jsme tam nějaké příležitosti. Bohužel jsme pak po standardce a odraženém míči trefili prvního hráče a Určice nás z brejku potrestaly," popsal rozhodující okamžik utkání Uvízl.

Autorem třetí branky hostů byl v 74. minutě Petržela. Hněvotín však ještě jednou zvedl hlavu a v nastaveném čase se rozloučil s úspěšnou sezonou vstřeleným gólem. Po rohu skóroval Zapletal.

„S posledním zápasem i celým jarem jsem spokojený. Chytili jsme se hned na začátku, kdy jsme měli sérii zápasů bez prohry. Pak sice přišla nějaká zranění a v podstatě jsme to odehráli ve třinácti lidech, ale zvládli jsme to. Kluci měli chuť, takže jsem s nimi velice spokojený," dodal na závěr Uvízl.

FC Hněvotín – Sokol Určice 2:3 (0:1)

Branky: 68. Láner z pen., 90. Zapletal – 13. Hochman, 47. Vodák z pen., 74. Petržela. Rozhodčí: Jelínek – Motal, Kopecký. ŽK: Hochman, Holly, Vaněk.

Hněvotín: Běhalík – Dokoupil (73. Zamykal), Láner, Švajda, Novák – Zapletal, Skoumal, Schinneck, Veselský – Chabičovský (50: Křižan), Duda. Trenér: Petr Uvízl.

Určice: Nejezchleb (74. Števula) – Petržela, Skopalík, Peka (67. Pospíšil), Ján – Bokůvka, Vaněk, Kocourek, Hochman – Vodák, Holly. Trenér: Evžen Kučera.