Do Olomouce přijely podpořit "ševce" zástupy fanoušků.

I když tribuny nebyly zaplněny ani z poloviny, v ochozech se sešlo necelých pět tisíc diváků, natěšení fans v deštivém nevlídném počasí vytvořili na Andrově stadionu výbornou atmosféru.

Fastav při svém evropském debutu nakonec uhrál s Moldavany bezbrankovou remízu, i když soupeř měl většinu zápasu převahu. 

„Sice jsme neviděli gól, ale atmosféra byla úžasná,“ řekl po zápase fanoušek domácích Pavel Kasala.

„Bylo chladno, ale i tak to bylo super. Těšíme se na další zápasy!“ vyjádřil se další z příznivců žlutomodrých Roman Pšeja.

Mezi diváky nechyběly ani fotbalové legendy Petr Uličný a Antonín Parolek. S výsledkem zápasu byli velmi spokojeni.

„Bylo to dobré!“ chválil hlavně stopery Petr Uličný. 

„Více než tři miliony máme doma!“ radoval se zase Antonín Parolek.

Zlín totiž už za účast ve skupině měl jistých přibližně 70 milionů korun a za každý další získaný bod dostane 120 tisíc eur, což je asi 3 miliony a 240 tisíc korun.

Případné vítězství bude oceněno trojnásobnou sumou. Další prémie by klub dostal za první i druhé místo ve skupině a postup do vyřazovací části.

Další zápas Evropské ligy odehraje Zlín na Andrově stadionu 19. října, kdy od 21 hodin hostí FC Kodaň, 7. prosince pak ševci na Hané vyzvou Lokomotiv Moskva.

Online reportáž
Fanoušci Zlína na Andrově stadionu v Olomouci
Olomouc hostí Evropskou ligu, bitva Zlína s Šeriffem asi vyprodaná nebude
Bývalý úspěšný hokejový obránce se po aktivní kariéře stal masérem. Nejprve pomáhal "svým" hokejovým Beranům, nyní dýchá pro prvoligové fotbalisty Fastavu Zlín.
Zlínští maséři museli na Hanou převézt stovky kilogramů v dodávce