Pro oba celky to byla první zápasová prověrka před začátkem nové sezóny. Šumperk se musel obejít bez kouče Bohdana Hecla, který je na dovolené, mužstvo tak proti Hanákům vedl asistent Zdeněk Opravil.

Uničov poté dorazil s novým lodivodem Zbyňkem Zbořilem, který na lavičce vystřídal dosavadního kouče Jiřího Balcárka, jenž zamířil do Znojma.

„Pro mě bylo tohle utkání především seznámením s mužstvem. Nepotřebuji vidět na úvod přípravy zkušené borce jako Komenda nebo Krč, ale chtěl jsem vyzkoušet hlavně ty mladé a pak nově příchozí kluky, takže z tohoto pohledu duel splnil svůj účel, bral jsem to spíše jako trénink,“ prozradil úvodem uničovský kouč Zbyněk Zbořil.

Tomáš Chorý
Sigma si pojistila kanonýra. Chorý podepsal na dva roky

„Ale i tak si myslím, že utkání mělo dobré tempo, přineslo řadu šancí, jen škoda, že jsme jich více nedotáhli do lepší koncovky, v přípravě to však tolik nevadí, jak jsem řekl, hlavně jsem chtěl otestovat hráče, kteří ve třetí lize nedostávají tolik prostoru,“ doplnil trenér hostů.

Samotný zápas byl během první půle v režii Uničova, který se rychle ujal vedení, na které stačil Šumperk odpovědět vyrovnáním, do přestávky však hosté odskočili do dvougólového trháku.

Po přestávce měli na kopačkách více nebezpečnějších pokusů domácí fotbalisté, leč jejich snaha přinesla už pouhé zkorigování skóre na konečných 2:3.

„O výsledek vůbec nejde, včera jsme měli první trénink, takže šlo hlavně o to, aby si kluci zahráli a vydali ze sebe nějakou energii, zápas tak splnil účel. Dali jsme pak příležitost i řadě našich dorostenců. V utkání byla určitě spousta chyb, ale zase mohu být spokojený, že jsme si dokázali vytvořit docela dost šancí,“ doplnil hodnocení středeční přípravy šumperský asistent Zdeněk Opravil.

Regions Cup v Istanbulu: tým amatérské fotbalové reprezentace z Olomouckého kraje (v červeném) podlehl regionu Jižního Ruska 1:2
Sen o finále je pryč. Amatérská repre z kraje padla i s Rusy

FK Šumperk – SK Uničov 2:3 (1:3)

Branky: Nimrichtr, Ševčík – Muzikant, Jeřábek, Kasal.

Šumperk: Skýva (Kreizl) – Jurásek, Lepka, Smrž, Ondráček – Dostál, Paclík, Šinogl, L. Horák, Podhorný – Nimrichtr. Střídali: Rýznar, Španihel, Kotzmann, Ševčík, Žák, Vejchoda, Svačinka, Bartoš. Trenér: Zdeněk Opravil.

Uničov: Uvízl (Nakládal) – Rajnoha, Vejvoda, Purzitidis, Juřátek – Nuc, Dostál, Bača, Jeřábek, Kasal – Muzikant. Střídali: Štýbnar, Markovič, Vychodil. Trenér: Zbyněk Zbořil.