TJ Sokol Ústí – 1. HFK Olomouc B 1:0 (0:0)

Domácí vstoupili do utkání oslabeni o několik hráčů. Olomoučtí měli od prvních minut míč častěji na svých kopačkách, ale přes soustředěnou obranu se velmi těžko dostávali na dostřel brány. A tak to zkoušeli ze střední vzdálenosti a v 9. a 14. minutě orazítkovali břevno. Ústečtí soustředěně bránili a vyráželi k nebezpečným protiútokům.

Ve 23. minutě se dostal do velké šance Juřica, ale dobře vyběhnuvšího gólmana Pavelku neprostřelil. V dalších minutách se po chybě hostující obrany dostal do výhodné střelecké příležitosti Staněk, ale jeho střele chyběla razance. V první půli tady ani na jedné straně branka nepadla.

„Věděli jsme o kvalitě soupeře a přizpůsobili jsme tomu i naši taktiku. Nechali jsme Olomouc hrát a soustředěně jsme v bloku bránili na naší polovině, což se nám dařilo. Měli jsme i nějaké brejky, které se nám však nepodařily zakončit,“ nechal se slyšet Vojtěch Bučina, kouč Ústí.

I po změně stran utkání pokračovalo v obdobném duchu. Ústečtí trpělivě bránili vlastní polovinu hřiště a přecházeli do nebezpečných protiútoků. Soupeř měl sice stále míč častěji na svých kopačkách a dvakrát se dostal do výhodné střelecké příležitosti, ale brankář Zeman svůj tým držel.

V závěrečné čtvrthodině se domácí dostávali po brejcích do velkých šancí a v 82. minutě po střele Oravy hostující brankář vyrazil míč na kopačky Juřici, pro kterého nebyl problém skórovat – 1:0.

Domácí tým si soustředěnou obranou už vítězství pohlídal a poprvé v této sezoně zvítězil na svém hřišti.

„Ve druhé půli jsme pokračovali v nastolené taktice. Mezi 50. – 65. minutou se zdálo, že soupeř nabírá dech, ale v tu chvíli nás hodně podržel brankář Zeman. V závěru jsme se dostali do několika příležitostí. Tu poslední jsme proměnili a zvítězili,“ řekl Bušina ke druhému poločasu.

„Za této situace, kdy nám chybí spousta hráčů ze základu, je to vítězství nesmírně cenné,“ dodal.

Branka: 82. Juřica.

Sestavy

TJ Sokol Ústí: Zeman – Dostál, Palacký, Smolka, Bagar – Skácel, Pálaník, Koňařík, Staněk (85. Rebenda) – Juřica, Orava.

1.HFK Olomouc: Pavelka – Schinneck (45. Schwarz), Vacek, Krumpolc, Hapal – Krejčí, Bahounek, Jiša (60. Hlaviva), Svozil – Kouřil, Čižmar. (lib, dak)