Lukáš Švancara neunesl závěr zápasu s Chomoutovem a verbálně a poté i fyzicky napadl sudího Jana Kamlera, pro kterého musela na hřiště sanitka.

„Nezaznělo nic nového, všechno jsme se dozvěděli od hlavního rozhodčího. Jak ukončil utkání a pan Švancara se začal sprostě rozčilovat, a tak mu dal červenou kartu. On k němu přistoupil, chytil ho za ohryzek a praštil s ním o zem,“ shrnul poznatky, podle kterých rozhodla disciplinární komise její předseda Pavel Suk.

Zdeněk Pohlreich natáčel díl pořadu Ano, šéfe! ve vývařovně gymnázia v Olomouci-Hejčíně
Ano, šéfe v Olomouci! Pohlreich točil ve školní jídelně

Rozhodčí Jan Kamler je v pracovní neschopnosti.

„Poslal nám písemné prohlášení přes email. Má nějakým způsobem pohmožděné hlasivky, takže zatím špatně mluví,“ objasňoval předseda olomoucké fotbalové disciplinárky a dodal:

„Trest bude vynesen až na příštím zasedání podle toho, jak se vyvine zdravotní stav pana rozhodčího Kamlera.“

V závislosti na Kamlerově zdravotním stavu se tedy aktuální pozastavení činnosti pro Švancaru změní v trest jasného trvání.

„Může se to pohybovat od půl roku až třeba do dvou let,“ podotkl Pavel Suk.

„Otázkou je, jestli ta jeho neschopenka bude trvat. Pak by se rozhodovalo o vyšším trestu a vyšší pokutě. Pokud by už nebyl na neschopence, tak by byl trest o něco nižší, ale neříkám, že nějak podstatně,“ prohlásil Suk.

Ilustrační foto
Víkend bude horký a slunečný. Pak se prudce ochladí

PADLY TAKÉ DALŠÍ TRESTY. I PRO KLUB

Před červenou kartou pro Švancaru zamířili předčasně pod sprchy také drahanovičtí Ondřej Bednář a Tomáš Prucek. První jmenovaný dostal za urážku rozhodčího stopku na jeden zápas, druhý hned na čtyři duely.

„Rozdíl je v tom, že jeden sprostě nadával rozhodčímu a urážel přímo ho. Druhý se rozčiloval tak nějak do éteru,“ vysvětloval šéf disciplinárky. Zatímco důrazněji potrestaný Prucek odešel spořádaně do kabin, Bednář měl do Kamlera ještě strčit při zapisování jeho červené karty.

„Svědci nám řekli, že šel kolem sudího a možná se do něj nějak opřel. Ale že by do něj násilně strčil, to zase ne,“ mírnil Pavel Suk.

Utkání s Chomoutovem skončilo 2:5, zápas byl kontumován s ponecháním výsledku.

„Jistě. Došlo k inzultaci rozhodčího, tak jsme museli trestat i oddíl, který se tím provinil. Pak je tam automatický trest pět tisíc korun za narušení soutěže,“ řekl Suk.

Trenér Sigmy Václav Jílek
Kouč Sigmy Jílek: Hráčů mám vytipovaných dost

Celou kauzou se zabývá podle prvotních informací jako přestupkem proti občanskému soužití i policie ČR.

„Policie s námi zatím o ničem nejednala a o ničem nás neinformovala,“ uzavřel Suk.

Urážek si mimochodem užil sudí Kamler už o den dříve v Moravské Huzové, kde za to vyloučil hostujícího hráče z Mladějovic Patrika Vaculíka. Také on dostal na čtyřzápasový distanc.

Incident na hřišti v Drahanovicích: rozhodčího po napadení hráčem domácích odvezla sanitka
Fotbalista v Drahanovicích napadl rozhodčího, ten skončil v nemocnici


Ze zápisu DK OFS Olomouc:
Sokol Drahanovice – Sokol Chomoutov, II. třída mužů:

Ondřej Bednář
Důvod vyloučení: v 80. minutě přímo ČK za urážku rozhodčího (ku*va, kam jdeš s tím míčem…) Rozhodnutí DK: zastavení činnosti na 1 zápas
Tomáš Prucek
Důvod vyloučení: v 84. minutě přímo ČK za urážku rozhodčího (ču*áku, ty nevidíš…) Rozhodnutí DK: zastavení činnosti na 4 zápasy
Lukáš Švancara
Důvod vyloučení: ČK po skončení utkání za urážku rozhodčího (Ty žebráku, to jsi nemohl skončit hned po tom gólu, ty seš zm*d). Po udělení ČK chytil HR pod krkem, začal s ním cloumat a následně jej hodil na zem. HR ztratil vědomí…
Rozhodnutí DK:
hráči byla zastavena činnost, výše trestu bude upřesněna na základě zdravotního stavu HR