Volno čeká třetí klub neúplné tabulky MSFL až od víkendu, v pátek hostí na svém stadionu polského vicemistra z Gliwic.

„V posledních dvou zápasech už nám chyběla šťáva, bylo vidět, že kádr je úzký. Nebyla tam taková agresivita, a když jsou hráči unavení, tak tam chybí fotbalovost," shrnul příčiny porážky uničovský lodivod Jiří Balcárek.

Jeho tým inkasoval už v 16. minutě, když vítkovický Metelka dal míč za obranu a útočník Marián Kovařík propíchl balon kolem gólmana Havlíčka.

Druhá rána pro domácí mančaft přišla záhy, po dvaadvaceti minutách hry potrestal nedorozumění v obraně Uničova z dorážky stoper Mikula.

„Je těžké hrát s tak silným soupeřem, který aspiruje na postup do druhé ligy. Mají širší kádr a u nás už byla únava velká," mínil Jiří Balcárek.

Domácí fotbalisté se s dvougólovým mankem snažili něco udělat, zůstalo však spíše u střeleckých pokusů zdálky.

Těžko se proti zkušeným Vítkovicím propracovávali hráči domácího SK i po přestávce.

Výraznější rozruch přinesla až v 67. minutě prudká střela Nuce nad branku. Celek z Moravskoslezského kraje si se závěrem duelu poradil, brankář Krbeček uhájil čisté konto a celý tým mohla těšit druhá příčka v soutěži.

„Věděli jsme, že se Uničov bude snažit hrát hodně kombinačně a po zemi. Postavili jsme to spíš na pracovitých a bojovných hráčích a rozestavení 4–5–1. Pořád jsme napadali, abychom jim to co nejvíce znepříjemnili. Podařilo se nám uhájit druhé místo, s výsledkem jsem samozřejmě naprosto spokojený," prohlásil kouč hostů Roman West.

Tým Vítkovic mohla hnát vidina možného postupu do Fotbalové národní ligy, situace je však v tomto ohledu stále nejasná.

„Motivace byla velká, ale nikdo ještě neví, jak to nakonec dopadne s ČFL a MSFL a jak to nakonec bude. Je to otázka, ještě se uvidí, jak to nakonec dopadne na svazu," krčil rameny šéf vítkovické lavičky.

Na straně Uničova převážily dobré pocity z vydařené sezony zklamání z prohry.

„Dá se říct, že jsme do posledního kola hráli o druhé místo. Klukům musím poděkovat, jako trenér jsem samozřejmě zklamaný za poslední dva zápasy. Ale když hodnotím celou sezonu, tak musím hráče pochválit," s pozitivním náhledem uzavřel trenér Balcárek.

Jiří Balcárek, trenér Uničova Roman West, trenér Vítkovic

SK Uničov – MFK Vítkovice 0:2 (0:2)

Branky: 15. Kovařík, 22. Mikula. Rozhodčí: Ondráš. ŽK: Coufal, Hlavica. Diváků: 280.

Uničov: Havlíček – Juřátek, Heinz, Vejvoda, Řehák – Dostál (77. Bartoněk), Kuba (46. Kasal), Binar, Vasiljev – Nuc, Komenda. Trenér: Jiří Balcárek.

Vítkovice: Krbeček – Cverna, Mikula, Coufal, Dvořák – Blucha (52. Halaška), Metelka (71. Wojnar), Hlavica (81. Gebauer), Hruzík, Hykel – Kovařík, Trenér: Roman West.