Až do neděle bude trvat dovolená uničovských fotbalistů. V pondělí 9. července jim ale začne příprava na další sezonu a pět dní na to už první přípravné utkání s tradičním soupeřem z Letohradu.

V současné době se vedení klubu snaží přivést do týmu hráče na testování. „Právě v těchto dnech už se tvoří kádr a brzo bude jasné, kteří hráči už u nás nebudou pokračovat. Chtěli bychom dát příležitost mladým hráčům, máme jednání se Sigmou a měli by se vyjádřit námi oslovení hráči, se kterými se v Olomouci nepočítá,“ prozradil Deníku sekretář SK Uničov Jaroslav Jurik.

Uničovský dres už neoblékne Petr Vodák, který přišel v zimě na hostování ze Sokolu Určice, účastníka krajského přeboru. Za půlrok nastřílel sedm branek, a tak po něm zatoužili v druholigové Holici. „Vodák u nás dostal šanci. Využil ji a my mu přejeme v jeho dalším fotbalovém životě hodně štěstí,“ nedělal Jurik ze ztráty jarního kanonýra vědu.

Dalším v kolonce odchodů je záložník Lumír Stoklásek, kterého si na zkoušku pozval druholigový FC Hlučín. Trenérem SK Uničov bude v novém soutěžním ročníku Zdeněk Strouhal, který v průběhu jara nahradil Miloslava Machálka.

Příprava SK Uničov:

9. 7.: zahájení přípravy. 14. 7.: SK Uničov - Letohrad (10.15). 18. 7.: SK Uničov -Sigma B (17.00). 21. 7.: SK Uničov -Konice (10.30). 25. 7.: SK Uničov -Rýmařov (17.00) .29. 7.: Velké Losiny - SK Uničov - (17.00), první kolo Poháru ČMFS.