Domácí poslal v prvním poločase do vedení Dušan Žmolík, hosté však dokázali ve druhé části hry skóre otočit a zvítězili těsně 2:1.

„V prvním poločase se nám se soupeřem dařilo držet krok. Byl jsem spokojený s nasazením i bojovností, což je v přípravných zápasech asi to nejdůležitější," prohlásil uničovský trenér Zdeněk Strouhal.

Opava začala příležitostí, kdy se ve 4. minutě řítil z boku na gólmana Uvízla Jurečka. V dalším průběhu ale příliš zajímavých momentů k vidění nebylo.

„Točíme sestavou, hráči mění své posty, někomu to sedne, někomu ne. Bavme se o individuálních výkonech a ne týmových," řekl opavský kouč David Vavruška.

Opavští během úvodní pětatřicetimi­nutovky zahrozili snad jen třikrát, Zapletalův lob se otřel o tyčku a dvě střely Binara v poklidu zkrotil domácí gólman.

Uničov také vystrčil růžky, nejdříve nebezpečně střílel Hrubý, pět minut před poločasem se domácí dočkali gólu. Gólmana Hampla překonal hlavou exopavský Žmolík.

„Jsem v Uničově zatím na zkoušce. Mám zájem tady hrát. Otázkou je, zda trenérovi nebude vadit má práce v ostravském Baníku, kvůli které tady nemohu trénovat," poznamenal Dušan Žmolík, jenž na Bazalech působí od prvního ledna v roli kondičního trenéra.

„To, že by s námi netrénoval, by byla velká komplikace. Vše je tedy otázkou další komunikace a nastavení priorit. Musíme se pokusit najít schůdnou cestu, která by vyhovovala oběma stranám," prohlásil uničovský trenér Strouhal.

Do druhého poločasu poslali opavští trenéři čerstvou jedenáctku a Opava začala tlačit. Zejména Ficka a Prokeše bylo plné hřiště. Prvně jmenovaný se v krátkém sledu dostal do dvou slibných šancí. Brankář Dragoun se ale obelstít nenechal.

V 69. minutě Prokeš přesně uvolnil Jukla, kterému ke vstřelení branky chyběly centimetry. V 73. minutě fauloval Řehák ve vápně Schaffartzika a Wirth z penalty vyrovnal.

Následoval velký tlak hostů. Prokeš trefil břevno, tři minuty před koncem tentýž hráč uvolnil Jukla a Opava vyhrála 2:1.

„Nikdy jsem v přípravě neviděl u hráčů takovou morálku otočit zápas. S některými kluky je tady radost pracovat," pochvaloval si trenér Slezanů.

„Ve druhé půli se projevilo, že Opava je v přípravě dál než my. Soupeř na tom byl o něco lépe po kondiční ale i fotbalové stránce a dostal nás pod tlak," zhodnotil druhý poločas domácí kouč Strouhal, který dostal od vedení klubu důvěru i pro jarní část Moravskoslezské fotbalové ligy.

V roli asistenta se na uničovskou lavičku vrací Pavel Habusta.

„S Pavlem se velice dobře známe. Působili jsme spolu i jako hráči, uničovské prostředí zná velice dobře," poznamenal Strouhal, který věří, že by do startu jarní části MSFL tým mohl získat i nějakou hráčskou posilu.

„Zatím hrajeme prakticky ve stejném složení, ve kterém jsme končili na podzim. Vedení klubu i já přemýšlíme o doplnění hráčského kádru a v tomto směru budeme podnikat určité kroky. Zatím se ale nemá cenu bavit o konkrétních jménech," konstatoval Strouhal.

V příštím přípravném zápase Uničov doma přivítá Hranice. Hrát se bude v sobotu od 11 hodin.

SK Uničov – Slezský FC Opava 1:2 (1:0)

Branky: 40. Žmolík – 73. Wirth (penalta), 88. Jukl.

Uničov: Uvízl – Heinz (46. Novosad), Horka, Vejvoda (46. Ulma), Koutek – Večeřa (46. Řehák), Žmolík, Nuc, Krč – Hrubý (60. Kuba), Richter. Trenér: Zdeněk Strouhal.

Opava, I. poločas: Hampel – Šrom, Kostelný, Kuděla, Hrabina – Zapletal, Vybíral, Binar, Partyš – Krčmařík, Jurečka. II. poločas: Květon – M. Uvíra, Metelka, Swiech, Schaffartzik – P. Uvíra, Kašný, Wirth, Ficek – Jukl, H. Prokeš. Trenér: David Vavruška.