Naštval ho ale přístup jeho mužstva.

„Podali jsme bezzubý výkon. Drželi jsme sice míč, ale chybělo větší nasazení, bojovnost, důraz. Do soubojů, kde se rozhoduje o tom, jestli si vytvoříme šanci, nebo naopak šanci zabráníme, se nám nechtělo," zlobil se.

Podle kouče byl problém v mentální přípravě na zápas.

„Mysleli jsme si asi, že to přijde samo. Nedokázali jsme se správně nachystat. Byla zima, foukal silný vítr, ale to nás neomlouvá," láteřil Strouhal.

Jeho tým ve Svitavách v prvním poločase vedl. Domácí pak skóre otočili, ale tentokrát ještě Uničov dokázal vyrovnat. Oba góly hostů zaznamenal Dominik Richter.

Na poslední trefu Svitav pět minut před koncem už ale reagovat nedokázal.

„Dostali jsme dva góly po standardních situacích, kdy volný hráč naběhne přímo mezi dva naše. To se nesmí stávat," řekl Strouhal.

„O výsledek tolik nejde, ale zápas nesplnil ani kondiční účel," doplnil.

Do poloviny února bude ještě Uničov pokračovat v testování mladíků z dorostu i hráčů z nižších soutěží.

„Všichni hráči se samozřejmě snaží. Už se nám pomalu ukazuje, s kým budeme moct počítat a s kým ne. Konkrétní ještě nebudu," usmál se kouč.

Oproti původním předpokladům nakonec si Uničovští zpestří přípravu krátkým soustředěním v Loučné nad Desnou.

„Po něm a po zápase s Vyškovem rozhodneme, kdo v mužstvu zůstane," prozradil.

Nejbližší přípravné utkání hraje Uničov v úterý v Hranicích.

TJ Svitavy – SK Uničov 3:2 (1:1)

Branky: D. Svoboda, Ptáček, Jukl – Richter 2.

Svitavy: Jílek – J. Novák, Kroulík, Ptáček, Veselský – Čížek, Chlup – Urban (46. D. Jukl), D. Svoboda, Říha (46. L. Jukl) – Filip. Trenér: Zbyněk Zbořil.

Uničov: Uvízl (46. Havlíček) – Juřátek (46. Kuba), Vejvoda, Heinz, Koutek – Schwarz (46. Kasal), Toman, Žmolík, Bača (46. Kipritidis) – Richter, Vasiljev. Trenér: Zdeněk Strouhal.