Hosté vyhráli v Uničově zaslouženě. Během celého zápasu si vytvořili spoustu gólových šancí, které ale dost dlouho na nejrůznější způsob zahazovali.

Až ve 43. minutě se prosadil po rohovém kopu stoper Hupka, když si ve skrumáži našel míč odražený po hlavičce Motyčky to tyčky.

Druhý gól přišel prakticky okamžitě po návratu týmů z kabin. Po rychle rozehraném autovém vhazování dostal zpětnou přihrávku na střed branky Gavlák a prostřelil brankáře Uvízla i obránce.

„Třinec ukázal kvalitu. Dnes jsme po většinu zápasu tahali za kratší konec. Mě mrzí především to, že jsme obě branky dostali po standardních situacích. První po rohu, kdy má každý své úkoly, které jsme nesplnili. A druhý po rychle vhozeném autu. To je jen o nekoncentro­vanosti," prohlásil Zdeněk Strouhal, trenér domácích fotbalistů.

Jeho protějšek Miroslav Kouřil byl pochopitelně spokojen.

„Kdykoliv se vyhraje, tak je člověk spokojený. Druhý den už se nikdo neptá na to, jak se hrálo. Na druhou stranu to mohlo být podstatně klidnější. Neproměňování šancí z naší strany bylo trestuhodné. Nakonec jsme si po snížení domácích koledovali i o vyrovnání," ře­kl.

„Nedat tolik šancí, to je velmi velmi špatné. Dobrému týmu, který chce postoupit do druhé ligy, by se něco takového stávat nemělo. Dnes jsme neodehráli naše maximum," doplnil Kouřil.

Uničov snížil pět minut před koncem. Kdy Krč pronikl do vápna a střelou šajtlí doslova zmrazil br\nkáře Lipčáka. Vyrovnat se domácím nepodařilo.

Domácí renér Strouhal litoval šance Richtera v 63. minutě. Uničovský útočník dostal míč za obranu, ale nakonec ani pořádně nezakončil.

„Je to škoda. Mohli jsme se do zpátky do zápasu dostat o trochu dřív. Ale je třeba říct i to, že Třinec si tady vytvořil velké množství gólových příležitostí a vyhrál zaslouženě," řekl Strouhal.

V příštím kole čeká Uničov utkání v Břeclavi. Třinec hostí na domácím hřišti Rosice.

SK Uničov – FK Třinec 1:2 (0:1)

Branky: 85. Krč – 43. Hupka, 51. Gavlák. Rozhodčí: Černý – Šenkýř, Vostřejž. ŽK: Čtvrtníček, Juřena.

Uničov: Uvízl – Juřátek, Heinz, Vejvoda (59. Horka), Koutek – Toman – Nuc, Žmolík, Togel (68. Jeřábek), Krč – Richter. Trenér: Zdeněk Strouhal.

Třinec: Lipčák – Joukl, Švec, Hupka, Eismann – Motyčka, Kyselý (63. Matoušek) – Malíř (90. Klimas), Čtvrtníček, Juřena – Gavlák. Trenér: Miroslav Kouřil.