Do utkání vstoupili aktivněji domácí fotbalisté, ale ve 14.minutě hodil hostující Rajnoha dlouhý aut do vápna domácích a po chybě brankáře se míč odrazil ke Komendovi, který poslal Uničov do vedení. Jedinou větší šanci domácích zahodil Kraut, který po centru Jančíka hlavičkoval pouze do břevna. Ve 42.minutě byl v souboji jeden na jednoho faulován Tomáš Vasiljev a hosté měli výhodu pokutového kopu. Ten stejně jako v domácím utkání proti Blansku proměnil Radoslav Juřátek.

Druhou půli hrál Uničov výborně v obraně a vyhrával hlavičkové souboje. „Ve druhém poločase nás už soupeř do ničeho nepustil. Výborně to tam uskákali,“ ocenil hostující tým domácí trenér Milan Valachovič.

„Když chcete s tak zkušeným týmem jako je Uničov uhrát nějaké body, tak jej nesmíte pustit do vedení, protože oni si to pak už pohlídají. My jsme bohužel svoji šanci na vyrovnání neproměnili,“ pokračoval po utkání Valachovič.

Uničov si tak po výhře 2:0 udržel šestibodový náskok na čele tabulky na druhou Sigmu Olomouc B. „Do utkání jsme vstoupili dobře. Dali jsme rychlý gól a zápas měli pod kontrolou. Je to zasloužené vítězství, teď se musíme nachystat na utkání s Mohelnicí,“ zhodnotil trenér Uničova Jiří Balcárek.

Hlučín – Uničov 0:2 (0:2)

Branky: 14. Komenda, 42. Juřátek z pen. Rozhodčí: Cieslar – Bureš, Mojžíš. ŽK: Foltyn, Heinik, Dostál – T. Vasiljev, R. Vasiljev. Diváků: 197.
Hlučín: Virec – Heiník, Žižka (K), Málek (68. Galvas), Foltyn, Dostál, Hudeczek (85. Krejčí), Lukáš, Jančík (74. Mac), Štefek, Kraut. Trenér: Milan Valachovič.
Uničov: Uvízl – Rajnoha, Vejvoda, Swiech, Juřátek (89. Koutek) – Nuc (85. Pourzitidis), Binar, R. Vasiljev (87. Dostál), T. Vasiljev – Krč, Komenda. Trenér: Jiří Balcárek.

MICHAL MUZIKANT