Zachránil Sigmu v lize.

Žádný div, že na tiskové konferenci po vítězství v Hradic Králové doslova zářil nadšením.

„Jsem šťastný za mužstvo. Mise zachránit ligu společně s kamarády se povedla," řekl trenér hostů a také přiznal, že měl slzy v očích, když i hradečtí fanoušci vyvolávali jeho jméno.

Nezapomněli na povedené angažmá, které na začátku tisíciletí ve východočeské metropoli prožil.

Tehdy zažil postup do ligy i udržení v ní.

A také svolení k odchodu do milované Olomouce, kde dosáhl na ještě vyšší mety. Třetí místo v lize a postup do Poháru UEFA.

Ještě před půl rokem se zdálo zhola nemožné, že Uličný, toho času na trenérském odpočinku, tyto úspěchy překoná. Ovšem stalo se.

V zimě přispěchal Sigmě znovu na pomoc a vytáhl ji z bryndy. Zachránil ji v lize, i když měla po bodovém odpočtu jen sedm bodů.

A navrch získal první trofej v historii klubu – český pohár, což znamená letní návrat Olomouce na evropskou fotbalovou mapu.

Přesto prý své rozhodnutí skončit s trénováním na nejvyšší úrovni nepřehodnotí.

„Jsem vyšťavený borec, který se musí věnovat svým zálibám: pivečko, vínečko, tenis, přátelé, zapívat si. Manželka chce, abych žil, a tyhle pokřiky a prohry v nastavení člověka zabíjejí," řekl Uličný.

Ze Sigmy, s níž spojil velkou část trenérské kariéry, však definitivně neodchází.

„Vedení mi slíbilo, že budu pokračovat jako konzultant,"proz­radil.

Také jeho hradecký protějšek Václav Kotal se loučil. Po sezoně převezme Jablonec a utkání s Olomoucí bylo jeho poslední na domácím hřišti.

„Chtěl bych klukům popřát, aby se jim dál dařilo. A aby vylepšili koncovku," řekl po porážce, k níž opět přispěla nevydařená finální fáze.

„Na šanci se strašně nadřeme. Máme sice nějaké střely z dálky, ale fotbal se rozhoduje v pokutovém území," řekl Kotal.

Dnes však viděl velké nedostatky i v defenzivě. „Chyby, které jsme udělali, potrestá i horší mužstvo než Olomouc," uzavřel Kotal.

VÍCE: Mise splněna, chystejte pivo. Sigma se v Hradci definitivně zachránila