Jenže pak přišla tato neděle a nepovedený zápas v Ústí nad Labem. To bylo na posledním místě tabulky. A Holice tam jela jako čtvrtý tým ligy v pozici jasného favorita. Jenže roli tým HFK nesplnil, prohrál 1:2.

Reportáž a fotogalerie ze zápasu

Prohrát na hřišti posledního celku ligy, z toho jste radost mít nemohl.
Byli jsme po utkání hodně naštvaní. Byl to náš nejslabší výkon na jaře. A určitě to nebylo jenom tím, že dostali šanci kluci, kteří dosud pravidelně nenastupovali.

V čem vidíte příčinu toho, že jste na body nedosáhli?
My jsme to utkání začali celkem dobře. Měli jsme tři vyložené šance. Jenže jsme je neproměnili a pak nás začali domácí přehrávat agresivitou a nasazením. Právě tohle nám nejvíce chybělo. Bez patřičného nasazení to nejde. Bylo to pak z naší strany trošku vlažné.

Po poločase jste střídal dva hráče, Kalvodu a Janečka.
Chtěli jsme hru oživit, nebylo to tak, že by byla vina právě na těchto dvou klucích. Snažili se, bojovali, ale byli trošku nervózní. Bylo na nich znát, že dlouho nehráli.

Takže v dalších zápasech už nic zkoušet nebudete?
Pokaždé nastupují v základní jedenáctce ti hráči, kteří mají momentálně nejlepší formu. Navíc teď nás čekají perné dva týdny, ve kterých hrajeme zápasy českého poháru proti Spartě. Takže musíme zátěž trošku rozložit mezi větší počet hráčů, abychom to zvládli. Ale samozřejmě kterýkoliv hráč nastoupí, tak musí dát do zápasu potřebné nasazení.

V Ústí nastoupil od začátku zápasu kanonýr Kropáček. Jak se vám zamlouval jeho výkon?
Kropy to utkání začal velmi dobře. Dostal se do tutovky, do další šance přihrál Vodákovi. V těchto dvou případech skutečně ke gólům chyběl jenom kousíček. Ale pak trošičku kondičně odešel.