Ve středu se reprezentační fotbalista Tomáš Ujfaluši vrací do Německa s jediným cílem: udělat první krok k postupu do Ligy mistrů. Bude to jeho soutěžní premiéra v dresu Atlétika Madrid. A hned pěkně ostrá, odstartuje v ní 3. předkolo milionářské soutěže.

„Na tenhle moment jsme čekali čtyři roky. Všichni jsme nadšení a uděláme pro postup všechno,“ připomněl Ujfalušiho parťák z obrany Luis Amaranto Perea, že španělský tým nepatří mezi obvyklé účastníky Champions League.

Ovšem v minulé sezoně skončilo Atlétiko v lize čtvrté a v nadcházejícím ročníku chce hrát ještě výš. Sebevědomí mu nechybí, proto také Ujfaluši zamířil z italské Fiorentiny, která se v předkole utká se Slavií, právě do Španělska.

„Každý člověk, který má na výběr, si snaží vybrat to nejlepší. A já si to nejlepší vybral,“ prohlásil sám Ujfaluši po přestupu do klubu, mezi jehož ikony patří trenér mistrů světa Luis Aragonés a v němž v minulosti působil i Čech Radek Bejbl.

O španělské lize vždy snil, v Atlétiku si polepšil i finančně. A nyní ho čeká první velká výzva, dostat se do Ligy mistrů. K tomu ale bude muset ubránit hvězdné útočníky Schalke: Asamoaha, Kurányiho, Farfána či Lövenkrandse…

Související články:
Slávisté dostali na Fiorentině dva góly
Atlético přivítalo ex-stopera Sigmy Ujfalušiho