U týmu, který od léta koučuje jeho někdejší svěřenec a kapitán a jiná olomoucká ikona Radim Kučera, bude vykonávat funkci mentora.

„Je to pravda. Budu tam Radimovi pomáhat. Mělo by to být do konce podzimní části," potvrdil Uličný.

Důvod je prozaický. Kučera zatím nemá dostudovanou trenérskou profilicenci, která je potřebná pro to, aby mohl vést tým ve druhé nejvyšší soutěži, a výjimku od orgánů fotbalové asociace nedostal.

„Radim Kučera si dodělává trenérskou licenci a nedostal pro podzimní část ligy výjimku na pozici hlavního trenéra. Z toho důvodu oslovil klub pana Uličného a jsme pochopitelně rádi, že tuto nabídku přijal," stojí v oznámení na oficiálních internetových stránkách znojemského klubu.

„Měl bych dělat něco podobného jako třeba Karel Brückner u národního mužstva," dodal Uličný ke své nové pozici, která oficiálně nese název mentor.

„Věříme, že to bude spojení úspěšné, oba pánové se znají ze svého působení v Sigmě Olomouc," stojí na webu Znojma.

Uličný je tuzemským rekordmanem v počtu odkoučovaných zápasů v české lize. Jako hlavní kouč naposledy působil v roce 2012, kdy přivedl Sigmu Olomouc k historickému triumfu v českém poháru.

Kapitánem vítězného týmu byl tehdy právě Radim Kučera. Nekdejší výborný obránce se po konci kariéry vrhnul na trénování. Úspěšně vedl olomoucký B-tým ve třetí lize a naposledy plnil roli asistenta trenéra v Opavě.