V obou poločasech pohárového duelu našel trenér Jílek problematické aspekty, které hru jeho týmu brzdily.

„Jedna věc je otázka přístupu, který nebyl v prvním poločase. A druhá řešení finální fáze, ve kterém byl soupeř lepší než my. Poslední přihrávka nám většinou nevycházela, bylo to nepřesné," zlobil se Václav Jílek.

Další záležitostí, která mohla přidělat kouči Sigmy vrásky na čele, jsou opakující se starosti se stoperem Urošem Radakovičem. V předchozím roce velmi slibný hráč vypadl ze základní sestavy a při pohárové šanci opět trestuhodně zaváhal. A trest skutečně přišel v podobě červené karty a zhoršení už tak zřejmě špatného kreditu v očích sportovního vedení Olomouce.

„Do druhé půle jsme si něco řekli, mysleli jsme si, že je v našich silách to otočit. Udělali jsme tam nějaké změny a byli jsme připraveni jít do velkého rizika. Přišla ale lehkovážnost Uroše Radakoviče, byla to jednoduchá věc a následovala červená karta. Je to nepochopitelné. Mohlo být po zápase," varoval čtyřicetiletý trenér.

„Převažují špatné pocity. Zklamáním je hlavně první poločas. Přístup některých hráčů nebyl na takové úrovni, na které by měl být. Mohlo to být povzbuzení, chtěli jsme se od pohárového zápasu odrazit k nedělnímu utkání. Tak aby byl klid, dobrá atmosféra. To se nepodařilo, musíme si sednout na zadek a zvládnout druholigové utkání v neděli," podotkl olomoucký kouč.

Bezkrevný výkon z prvního poločasu oživilo až prostřídání a blížící se závěr utkání.

„Bylo to určeno rázem zápasu. Do pětadvacáté minuty to bylo 0:2. Měli jsme hodně mladé mužstvo, nebyl tam žádný starší hráč. I to může mít svůj podíl. Třeba s příchodem Martina Šindeláře se emoce na hřiště najednou dostaly. Byť má nějaké technické problémy, tak jeho osobnost, síla, mentalita dodala mužstvu energii. Byl to jeden z pilířů, proč jsme začali víc pracovat," ocenil přínos stopera trenér Sigmy.

Dalším pozitivem byl výkon forvarda Tomáše Chorého, který se rval v soubojích devadesát minut a vstřelil i gól. Před duelem ve Varnsdorfu ale klíčový hráč moc sil nepošetřil.

„Tomáš je v současnosti náš jediný útočník. Nevím, co by se stalo, kdyby se zranil. Takhle pracoval i v předchozích zápasech, je hodně silný. Kvalita řešení ještě není na úrovni, jakou bych si představoval. Nicméně vždycky pracuje pro mužstvo, měli jsme připravené střídání, aby nehrál celý zápas, ale okolnosti nám to neumožnily," okomentoval Jílek.

K vyřazení z poháru na závěr dodal: „Věci, které mají být, tak tak jsou. Máme tady Táborsko za čtrnáct dní, a když to zlehčím, tak těžko nás budou porážet dvakrát. Chtěli jsme jít v poháru dál, chtěli jsme se konfrontovat s ligou. Ale moc jsme pro to hlavně v prvním poločase neudělali," zklamaně přiznal Václav Jílek