„V Olomouci bude první liga a já vím, že tady chci něco dokázat,“ tvrdí dvoumetrový hráč, který na sebe upozornil také na nedávném Euru U21 v Polsku.

Ve středu jste prodloužil smlouvu v Sigmě Olomouc. Co nakonec rozhodovalo?
Je to ještě čerstvé, dva dny po podpisu. Ale rozhodovalo to, že chci hrát. V Olomouci bude první liga a já vím, že tady chci něco dokázat s tím kádrem, který tady máme. Když do toho půjdeme společně, tak to zvládneme.

Mluvilo se o zájmu Slavie Praha, která hodně posiluje. Nechtěl jste zamířit do takové konkurence?
Ne, to ne. Nic konkrétního, co by se mi dostalo pod ruku, jsem neřešil. Jestli to byla Slavie nebo něco jiného, to fakt nevím. Řešil jsem jen to, co mi nabízela před Eurem a po Euru Sigma. Pak jsme se domluvili na nějakých podmínkách, na které jsem přistoupil.

Takže jste v Olomouci. Jak se vám vracelo po dlouhé sezoně, kterou jste si prodloužil na Euru v Polsku?
Je to hodně těžké. Vrátil jsem se po Euru a měl jsem snad týden volna a kluci měli asi tři a půl týdne. Teď je to dost náročné, ale věřím, že s tím vypořádám. Myslím, že jsem dostatečně odpočinutý. Když tak ještě dorelaxuju po trénincích.

Jak se ohlížíte za šampionátem v Polsku?
Teď už je zbytečné se za tím ohlížet. Musím říct, že je krásné, když si na to vzpomenu a řeknu si, že jsem dal gól a na jeden přihrál. Ale teď už je to pryč a musím se soustředit na to co je a bude. A s tím se vypořádat.

První liga už se rychle blíží, za chvíli odjíždíte na soustředění..
Zbývá sedmnáct dní do prvního zápasu v Mladé Boleslavi. Určitě se chystáme, soustředění bude zaměřené na herní vyspělost, abychom si nacvičili, jak a co chceme my hrát. A už se to bude odvíjet k souboji s Boleslaví. Pak už nebude moc čas něco vymýšlet, takže si všechno vyzkoušíme, standardky a tak dále. Všechno musíme vypilovat.

Během vašeho volna k týmu přibyl útočník Zdeněk Linhart.
Na spolupráci se strašně moc těšíme, hráli jsme spolu v reprezentaci a máme spolu výborný vztah. Nemyslím, že bychom spolu bojovali nebo něco. Je to první liga, když tam nebude táhnout jeden za druhého, tak se to může celé sesypat. Ať hraje jeden, druhý, nebo oba, tak si vzájemně pomůžeme.

Václav Jílek o podpisu nové smlouvy Tomáše Chorého:
„Byla to jedna z priorit, kterou jsme chtěli vyřešit. Samozřejmě pro nás je důležité, abychom měli klíčové hráče pod smlouvou, abychom o ně nepřišli, nebo případně za podmínek, které jsou pro Sigmu výhodné.“