O první tříbodové vítězství ve druhém ročníku DRFG Superligy malého fotbalu se Příbram pokusí v pondělí od 19.30 hodin na domácím hřišti s Olomoucí.

V úvodním jarním kole Středočeši Jihlavě srdnatě vzdorovali.

„Snažíme se, aby se náš tým stabilizoval. Náš hlavní cíl je, aby zápasy hrála pokud možno stálá sestava doplňovaná náhradníky. První jarní utkání v Jihlavě nám napovědělo, že jsme se dali na správnou cestu. Hráči splnili vše, co jsme si v kabině řekli a ještě přidali něco navíc. Mám na mysli hlavně bojovnost. Škoda jen neproměněných šancí a pár okének v obraně. Myslím si, že pokud bude naše hra vypadat tak jako v Jihlavě, můžeme konkurovat i těm nejsilnějším týmům,“ předpovídal nový příbramský trenér Michael Kvasnica.

Vyberte GÓL 18. kola! Tady jsou nejhezčí trefy Krajského přeboru

Na domácí premiéru navíc očekává ještě silnější sestavu.

„V Jihlavě nám chybělo pár hráčů, se kterými jsem počítal do základní sestavy. Ti mají až na Michala Macka všichni nastoupit. Slibuji si od zápasu ještě lepší hru než v Jihlavě,“ doufal Kvasnica.

Jenže proti stojí Olomouc, která zvládla začátek jara a na domácím trávníku zdolala Pardubice 3:1.

„V prvním utkání jsme nevěděli, co nás čeká, protože soupeř psal na stránkách, že omladil a bylo to úplně jiné mužstvo, které má své kvality. Jinak jsme hráli svoji trpělivou hru, která zatím nese úspěch,“ vracel se k úvodnímu střetnutí olomoucký kouč Radek Sklenář.

VÍCE: Olomouc skvěle otočila jarní start s Pardubicemi

Olomouc: Budeme hrát ten náš styl

Hanáci patrně vsadí na osvědčené složení, které výběr vyneslo na čtvrtou pozici v tabulce.

„Pojedeme ve stejné sestavě jako vždy, ale záleží, jak na tom budou kluci po víkendu. Budeme hrát ten náš styl. Pokud budou moct všichni, věřím v dobrý výsledek,“ sdělil Sklenář.

Podzimní vzájemný souboj vyhrála Olomouc 5:2.

„Víme, že má zkušené starší hráče. Budeme se snažit nedat prostor obráncům pro rozehrávku a důsledně pokrývat útočníky tak, aby neměli vůbec čas na zpracování přihrávek. Důsledně pokrývat střed hřiště a rychlou kombinací připravovat výhodné pozice pro naše střelce. Musíme hodně střílet, protože hřiště u nás v Příbrami je menší a každá střela bude pro olomouckého brankáře nebezpečná,“ přiblížil taktiku příbramský stratég.

Aby se Středočeši zvedli z poslední příčky, potřebují především na domácím trávníku bodovat.

„Nevím, jestli bude utkání klíčové v posunu tabulkou. Vytyčili jsme si za cíl stabilizovat tým. Po zbytek sezony půjdeme zápas od zápasu a uvidíme, na kolikátou příčku to bude nakonec stačit. Do každého utkání půjdeme s tím, že nemáme co ztratit a můžeme jen překvapit. Chceme si vybudovat respekt soupeřů a věřím, že výsledky přijdou,“ pronesl Kvasnica.

Hanáci plánují, že se domů s prázdnou nevrátí.

„Mám zprávy, že Příbram hrála první zápas dobře, takže to bude kvalitní a hlavně těžké utkání. Věřím, že ho zvládneme,“ dodal Sklenář.

Předpokládaná sestava Příbrami:
David Bohuněk – Michal Valta (oba Motor Březové Hory), Aleš Bábíček, Lukáš Rom, Luboš Kunc, Jakub Tošovský, Jan Mezera (všichni Dirtecho Sharks), Josef Šperer, Václav Venta, Petr Mezera (všichni Rychlý Válec), David Sandr (Union Brdy), Michal Dražan (Knockout Team)

Předpokládaná sestava Olomouce:
Jaroslav Běhalík - Ivo Lošťák, Petr Kobylík, Pavel Kryl I, Pavel Kryl II, Jakub Krejčí, Antonín Čech, Tomáš Režný, Josef Tošenovský, Lukáš Pagáč, Miroslav Laštůvka