Holický tým dorazil do podhůří Jeseníků s koučem Romanem Sedláčkem, který tak přesně po roce oplatil stejnému soupeři porážku.

Zatímco loni musel na šumperské půdě skousnout pohárové vyřazení jako trenér Mohelnice, letos se v novém působišti může radovat z postupu do dalšího kola, kde jeho nynější svěřenci narazí na druholigový Frýdek-Místek.

„Šumperk je pokaždé nepříjemný soupeř, mají mladé běhavé kluky, přesto jsme dnes měli převahu a hru kontrolovali prakticky celý zápas,“ prozradil úvodem Roman Sedláček, nyní kouč olomouckého HFK.

Právě hosté si pak vytvořili první tutovku, kdy se v úvodu ocitl zcela sám před šumperskou bránou Ondřej Buček, toho ale bravurním zákrokem vychytal domácí gólman Martin Kreizl.

A přestože byli na začátku aktivnější hosté, do vedení šel jako první Šumperk, když se v 11. minutě prosadil z hranice velkého vápna střelou na vzdálenější tyč Filip Rozsíval.

Fotbalisté Mohelnice
Mohelnice v úvodní přípravě porazila Rapotín

Holice však stačila brzo srovnat krok. Na začátku sice byla rodící se akce domácích, ti však ztratili míč a z následného protiútoku se najednou ocitl v samostatném úniku Patrik Chlopek a nezaváhal – 1:1.

Druhou půli již zcela jednoznačně ovládli hosté. V 53. minutě nejprve po Bučkově rohu otočil skóre hlavičkou z bezprostřední blízkosti Tomáš Drmola.
O chvíli později mohla Holice pojistit svůj náskok, kdy po faulu na Bořila kopala penaltu, jenže její exekutor Alex Řehák zamířil pouze doprostřed brány, kdy byl připravený brankář Kreizl.

Poté i nadále hýřili aktivitou zejména hosté, Šumperk si výraznější šanci připsal jen při standardní situaci Rozsívala, jenž parádně zatočil balón před zeď hráčů, stejně povedený zákrok ale předvedl i olomoucký gólman Mucha.

Svou převahu poté hosté definitivně podtrhli v 84. minutě, ve které zahrávali druhý pokutový kop v tomto utkání a opět po ataku na Bořila.

Tentokrát si míč na značku postavil holický kapitán Luboš Horka a ranou k tyči potvrdil postup svého mužstva do dalšího kola MOL cupu.

„Byl to kvalitní zápas a pro nás dobrá příprava, Šumperk nám rozhodně nedal nic zadarmo. Musím pak poděkovat našim klukům z béčka a také dorostencům, kteří dorazili, abychom ten zápas vůbec mohli odehrát a postoupit, dnes mohu být spokojený,“ doplnil holický Roman Sedláček.

„Máme tady několik kluků v přípravě, ale ještě jsme neuzavřeli kádr, nechceme nic uspěchat, proto dnes hráli ti, co zůstali z loňska a zbytek jsme doplnili o dorostence,“ prozradil nejprve trenér Šumperku Bohdan Hecl.

„V zápase se projevilo, že jsme o týden později v přípravě, soupeř nás přehrál, byl lepší a zaslouženě zvítězil. My jsme se moc nedostávali do hry, ještě v první půli jsme tam měli nějaké nebezpečné brejky, ale po přestávce se projevila větší zkušenost soupeře, rozhodl i jeho větší důraz,“ říká šumperský lodivod. 

„Určitě jsme chtěli uspět a zahrát si doma s Frýdkem-Místkem, ale na druhou stranu bereme dnešní utkání s Holicí jako další cennou zkušenost pro náš mladý tým,“ dodal závěrem Bohdan Hecl.

Šumperk proti Uničovu
Utkání splnilo účel, shodli se trenéři po přípravném duelu Šumperku s Uničovem

FK Šumperk – 1. HFK Olomouc 1:3 (1:1)

Branky: 11. Rozsíval – 22. Chlopek, 53. Drmola, 84. Horka (pen.). Rozhodčí: Dorušák – Hlubinka, Heger. ŽK: Rozsíval, Bernard – Buček, Řehák. Diváci: 165.

Šumperk: Kreizl – Jurásek, Španihel, Nimrichtr, Rýznar (67. Ondráček) – Bernard, Ševčík (74. Vejchoda) – Kotzmann (60. Svačinka), Rozsíval, L. Horák – Podhorný. Trenér: Bohdan Hecl.

1. HFK: Mucha – Krumpolc, Drmola, Řehák, Havlas – Blažkovský (88. Němec), Horka, Buček (90. Bradáč), Bořil, Chlopek (86. Spurný) – Krejčí. Trenér: Roman Sedláček.