O dva z nich se postaral domácí kapitán Lubomír Štrbík.

„Ví, kam si má stoupnout, což bylo vidět u druhé branky, kdy jej brankář nastřelil a pak už to dával jen do prázdné. Je to zkušený hráč a ví, kde má být," usmíval se chválkovický trenér Zbyněk Odstrčil, který byl však více než s výkonem svého mužstva spokojen se třemi body.

Zdroj: KFS Olomouc

„Bylo štěstí, že soupeř udělal v úvodu chyby a rychle jsme vedli 2:0. Pak jsme se ale nepochopitelně uspokojili vedením. Možná ale na kluky dopadla i tíha zodpovědnosti. Zbytečně jsme zalézali a bylo to takové rozpačité," řekl kouč domácího celku.

Raketový start Chválkovicím přinesl dva góly během úvodních jedenácti minut. Nejprve dostal útočník Zahrada dobrou nahrávku za obranu a s přehledem obstřelil gólmana. O pár chvil později se domácí uvolnili na pravé straně, ze které přišel přesný míč do vápna a zakončující matador Štrbík potvrdil své kvality.

„Góly jsme soupeři doslova darovali, ale to je bohužel výsledek celé sezony," zlobil se nový klenovický trenér Vladimír Krč.

Pak ale začaly komplikace domácího mužstva. Zdeněk Zahrada se zranil a musel předčasně ze hřiště. Ještě v době, kdy domácí hráli o deseti, udeřili hosté. Jan Všianský se daleko za hranicí šestnáctky opřel do míče, který trochu překvapivě skončil v domácí síti. „Byla to taková nepovedená střela, ale zapadla tam," řekl kouč Klenovic.

O deset minut později však předvedla klenovická obrana další fatální hrubku a Štrbík svým druhým gólem do prázdné zařídil vedení 3:1.

Druhý poločas už příliš fotbalovosti nenabídl. Hosté se mohli vrátit do hry, jenže Tomáše Rozehnala vychytal gólman Pavelka. Chválkovičtí byli příliš zatažení, ale vytvořili si několik nadějných brejků, které však nedokázali dotáhnout do konce a po standardní situaci a zajímavém signálu vyrazil střelu Radka Štefka klenovický gólman jenom na tyč. Zápas tak skončil dvougólovým vítězstvím domácích.

„Báli jsme se hrát dopředu a byli jsme svázaní tím, že opravdu potřebujeme vyhrát," řekl kouč Chválkovic, který nebyl s druhým poločasem spokojen.

Naopak Klenovice se budou chtít od výkonu z druhé půle odpíchnout. „Nesložili jsme zbraně a hráli jsme vabank. Bohužel jsme nedali šance, což byla trochu i smůla," řekl kouč Vladimír Krč. „Snažím se dát mužstvo do kupy, ale nejde to hned. Děláme zbytečně moc chyb, což je důsledek toho, že se klukům nedaří. Je to taková psychologická nálož," konstatoval klenovický kouč Vladimír Krč.

Tři body zůstaly ve Chválkovicích, za což byli domácí fotbalisté šťastní. „Body jsme potřebovali jako sůl, doufám, že to teď z nás trochu spadne. Příště jedeme na Nové Sady, kde asi nemáme co ztratit, takže doufám, že ten výkon bude odvážnější," vyhlíží nadcházející těžký souboj trenér Zbyněk Odstrčil.

SK Chválkovice – TJ Sokol Klenovice na Hané 3:1 (3:1)

Branky: 11. a 33. Štrbík, 9. Zahrada – 24. Všianský. Rozhodčí: Vojáček – Zelík, Bartůněk. Diváků: 122.

Chválkovice: Pavelka – Korec, Sázel, Vališ, Mifka – Glos (34. Lejsek), Štefek, Toman, Kvapil (61. Václavík) – Štrbík (68. Spáčil), Zahrada (27. Kaczmarczyk, 88. Pokorný). Trenér: Zbyněk Odstrčil.

Klenovice: Polák – T. Krč (82. T. Cetkovský), Lakomý, Šlézar, Smékal – Rozehnal, Vitásek (46. Novák), O. Cetkovský, Pytela (76. R. Cetkovský) – Všianský, Borovský. Trenér: Vladimír Krč.