Mimo Janíka v Itálii startovali i Jiří Svoboda s Petrem Trnkou. Jeho účinkování skončilo hned v první jízdě. Jeho Norma uklouzla na olejové skvrně a vůz skončil v bariéře.

Jiřímu Svobodovi přálo štěstí při vstupu do závodního dne o poznání více. Zvládl výrazně zkrátit svůj pobyt na trati oproti tréninku a časem 4:25,23 minuty držel osmý nejrychlejší čas ve skupině bez rozdílu objemu motoru.

Na špici skupiny sportovních prototypů se držel domácí Macario, za nímž se umístil Václav Janík. „Sobotní tréninky mi vyšly skvěle. Zlepšil jsem svůj nejlepší výkon o osm sekund oproti jízdě s mono-postem Lola a byl jsem dobře navnaděn na nedělní závod, kde jsem očekával další zlepšení. Bohužel informace o nehodě Petra Trnky mě znejistila," přiznal Václav Janík.

Zvolil tak opatrnější taktiku a zajel horší čas než v tréninku. I to ale stačilo na druhé místo.

Situaci při nedělním závodě ovlivnil déšť, který přišel mezi závodními jízdami. Intenzivní přeháňka rychle odezněla, ovšem trať zůstala vlhká. Mezi jezdci italského mistrovství bylo patrné, že volba vhodných pneumatik nebude vůbec jednoduchá. Nutrend Racing vsadil na jistotu v podobě mokrého obutí.

Jiří Svoboda i ve druhé nedělní jízdě dosáhl na shodný výsledek v podobě celkově osmého místa a s italskými kopci se rozloučil ziskem čtyř bodů do hodnocení evropského poháru FIA.

Václav Janík by si potvrzením druhého místa polepšil 
v průběžném pořadí šampionátu. Na osychající trati si ale musel při druhé závodní jízdě udržet náskok před třetím Andreou Bormolinim. Už první kilometry ale prozradily, že volba na jistotu v podobě pneumatik pro vlhkou trať nebyla tou nejrychlejší. Vůz byl výrazně neklidný a zhoršený čas o více než půl minuty toho byl důkazem.

Náročné podmínky měli ale všichni jezdci a jejich časy také doznaly zpomalení. Výsledky tak nakonec potvrdily konečnou druhou příčku ve skupině českému reprezentantovi. „Druhé místo na Valle Camonice je skvělou tečkou pro náš tým na italských kopcích, kde jsme v letošním roce startovali celkem pětkrát. Italská konkurence je opravdu velmi těžký soupeř, se kterým je závodění opravdu silný zážitek," pochvaloval si.

Vůbec poprvé s novým vozem startoval na mokré trati. „Nastavení podvozku nebylo vůbec optimální a při své jízdě jsem byl několikrát rád, že jsem zůstal na trati. Do cíle jsem ale nakonec svůj vůz dovezl a druhým místem jsem se ještě víc přiblížil triumfu v letošním ročníku FIA Cupu, 
o kterém se bude rozhodovat až při posledním závodě sezony. Naše pozice je ale velmi nadějná, tak snad letošní sezonu zakončíme ziskem trofeje," přeje si Václav Janík.

Nutrend Racing má nyní jeden víkend na to, aby připravil své stroje na finále letošní vrchařské sezony. Definitivní tečku udělá za FIA Cupem závod v rakouské Sankt Agatě, kde již Nutrend v minulosti startoval. Důležité zkušenosti z roku 2013 tak bude chtít tým co nejlépe využít. Zisk trofeje FIA je velmi blízko a v Agatě na Nutrend Racing čeká poslední krok.