„Myslím, že to byl oboustranně dobrý zápas, kterému by slušela remíza. Ale své hráče pochválím, jsem s nimi spokojený," uvedl trenér hostů Ivo Gottwald.

Kraličtí mohli myslet na bodový zisk, kdyby odehráli lépe první půli. V ní totiž dominoval Šternberk a korunoval to brankou Martina Kuby.

„Tam jsme měli přidat víc než jen jeden gól, to mě mrzí, protože pak jsme se strachovali o výsledek," řekl kouč domácích Jaromír Lukášek, který postavil sám sebe oproti minulému utkání v Lutíně do základní sestavy.

„Přeskupil jsem trochu řady, hráli jsme na dva defenzivní záložníky, takže na mě zbylo místo," vysvětlil s úsměvem.

Druhé dějství již bylo v režii hostů. „Přehrávali jsme soupeře kombinačně i kondičně, bohužel jsme to nepotvrdili gólově. Dobře jim zachytal brankář, padalo nám to na tyčky, na čáry… Škoda," potvrdil Gottwald a pokračoval: „Nečekal jsem po první půli tak velký herní obrat, to mě hrozně potěšilo."

Právě na kondiční stránce Kralice zapracovaly a výsledky se dostavují.

„Martin Neoral, co trénuje v Sigmě, mi dělá asistenta a dávám mu prostor v trénincích zaměřených na kondici, kdežto já mám na starosti spíše tu odbornou stránku. Všechno si to dobře sedlo, kluky to baví a zlepšují se," prozradil trenér Gottwald.

DVĚ ZNÁMÁ JMÉNA PRO KOUČE LUKÁŠKA

To ambiciózní Šternberk chce svůj kádr ještě posílit.

„Kluci šli na krev, musím je pochválit, jsou to velmi důlěžité body. Nicméně se ještě poohlížíme po nějakých hráčích, kteří by ještě zkvalitnili náš mladý kádr a přidali do něj tolik potřebnou zkušenost," potvrdil Lukášek.

Defenzivu by měl zpevnit dvaatřicetiletý Tomáš Dadák, který odehrál několik sezon ještě v druholigovém 1. HFK Olomouc. Vyléčit však nejdříve musí zlomenou ruku.

„Tomáš se zranil hned v prvním kole v Určicích. Snad bude za dva až tři týdny v pořádku, protože věřím, že nám ještě může hodně pomoct," objasnil Lukášek.

O ofenzivní fázi by se měl zase starat záložník Jan Tögel, který působil například v Přerově nebo rovněž v Holici.

„Čekají nás v následujících kolech velmi těžcí protivníci, takže se bude hodit. Honzu znám dlouho, jsme kamarádi, ale jako trenéra mě respektuje. V tom problém nebude," nepochyboval lodivod Šternberka.

Působení Tögela v krajském přeboru je však překvapením, neboť mu teprve bude pětadvacet let a o jeho kvalitách nelze pochybovat.

„Má pořád vyšší ambice, nevyklízí scénu," tvrdil Lukášek.

Proč tedy nepokračuje v celku hrajícím Moravskoslezskou fotbalovou ligu?

„V Holici došlo k neshodám mezi Honzou a vedením, takže jsme si v klidu sedli a domluvili se na působení u nás. Naše vedení mi vyšlo vstříc a umožnilo Honzu z Olomouce koupit, za což jim musím poděkovat," uzavřel Lukášek.

V dalším kole hostí Kralice nováčka z Rapotína, Šternberk jede do Chválkovic.

Šternberk – Kralice na Hané 1:0 (1:0)

Branka: 39. M. Kuba. Rozhodčí: Dorušák – Bartuněk, Habermann. ŽK: P. Vytřísal, Hlaváček – Vincourek. Diváků: 242.

Šternberk: Studený – Bartoněk, Reichl, Lukášek, Smrček (53. Hlaváček), M. Kuba (65. D. Kuba), Tomanec, Coufal, Hustý (78. Novosad), Zifčák (86. Mikula), P. Vytřísal. Trenér: Jaromír Lukášek.

Kralice: Krejčí – Prokop, Dočkal, Martinka, Vincourek, Valtr (78. Surala), Horváth, Neoral, Nečas, Troneček (46. Dostál), Kováč. Trenér: Ivo Gottwald.