Celek z Prostějovska se sice snažil, nakonec však podlehl domácím 4:1.

„Kdybychom dnes nevyhráli, tak asi urazíme pánaboha nahoře. Když budu soudný, tak zápas mohl klidně skončit 10:2 pro nás," pronesl po zápase lodivod Šternberku Jaromír Lukášek.

Jeho svěřenci šli do vedení již sedm minut po úvodním hvizdu, kdy se ze standardní situace trefil kanonýr ve žlutém dresu Petr Vytřísal. Ten využil míče
 z centru a odražený balon poslal za záda určického gólmana Ondřeje Běhalíka.

Hosty první branka nezlomila a o půl hodiny později vyrovnali na 1:1 zásluhou Radima Vaňka. Určický forvard propálil mezi tři tyče protivníka a uklidnil situaci do šaten.

„Soupeř pak měl nějaké šance, jenže je neproměnil. Následně jsme poločas dohráli mezi šestnáctkami," řekl kouč Sokola Radek Tomšic.

ROZHODLA PENALTA

Po změně stran hrála zpočátku obě mužstva vyrovnaný fotbal. Zlom přišel až v 72. minutě po úspěšně proměněné penaltě domácího Jana Tögla.

„Ještě před tím jsme měli nějaké příležitosti na 2:1, bohužel se nám je nepodařilo dostat do branky," litoval Radek Tomšic. Lodivod hostí následně sestavu přeskládal a snažil se vzdorovat tlaku Šternberku.

Mančaft z Olomoucka však posbíral všechny síly
 a do následného tlaku dal maximum. Svěřenci Jaromíra Lukáška dostali Určice do presu.

V 86. minutě odskočili na 3:1 z kopačky Davida Kuby, který využil střelu z levého křídla od Hlaváčka, načež Petr Zifčák míč vrátil na Kubu, jenž nezaváhal a zavěsil.

Poslední gól padl minutu před koncem, kdy se určický Matěj Hatle snažil o zastavení pronikajícího Šternberka. Nešťastně však zpracoval míč a vrazil jej do vlastní kasy.

Trenér hostující skvadry Radek Tomšic nechtěl ze zápasu dělat drama.

„Náš herní projev byl velmi dobrý. Věděli jsme, že domácí jsou ambiciózní a budou chtít vyhrát," smířlivě přiznal lodivod Sokola.

Nadšení naopak neskrýval Jaromír Lukášek.

„Stoprocentně jsme Určice přehrávali. Byli jsme lepší na míči, měli jsme brankové příležitosti. Do druhého poločasu jsem nabádal kluky, ať ve snažení pokračují, což se nakonec vyplatilo a jasně 
a zaslouženě jsme vyhráli," chválil své svěřence trenér Šternberka.

Určice čeká o víkendu poslední kolo první části sezony 2016/2017. V něm zajíždí tým z Prostějovska na hřiště nováčka soutěže
z Rapotína.

„V sobotu vyhráli doma nad Velkými Losinami před třemi stovkami lidmi. Teď se na ně soutředíme
a chceme tam uhrát body," uzavřel Radek Tomšic.

Jeho tým drží v tabulce po 16. kole předposlední místo se třinácti body.

FK Šternberk – TJ Sokol Určice 4:1 (1:1)

Branky: 7. Vytřísal , 72. Tögel (pen.), 86. Kuba, 89. Hatle (vl.) – 36. Vaněk. Rozhodčí: Štetka – Kouřílek, Kološ. ŽK: Vytřísal, Smrček – Běhalík, Plajner, Vaněk, Šlajs. Diváků: 186.

FK Šternberk: Pobeška – Kuba, Dadák, Zifčák, Vytřísal (82. Kuba), Novosad, Coufal (59. Reichel) – Tögel, Hustý, Smrček – Hlaváček. Trenér: Jaromír Lukášek.

TJ Sokol Určice: Běhalík – Zelina, Menšík, Trajer, Plajner (75. Ordelt) – Halouzka, Vaněk, Hatle, Vodák – Neubauer, Šlajs. Trenér: Radek Tomšic.

Autor: Lubomír Budný