Zatímco v přechozích ligových utkáních v záloze nevstřelil jediný gól, teď za pouhá dvě kola na novém postu dotáhl Šimona Faltu v pozici nejlepšího střelce týmu.

Před zápasem s Duklou ještě s úsměvem zamával na hlavní tribunu své přítelkyni s transparentem a pak už se nemilosrdně pustil do soupeřovy obrany.

Nejprve parádně uklidil k tyči Sladkého centr a poté i se štěstím nadvakrát překonal brankáře hostů.

„Důležité bylo, že kluci se na poslední chvíli tam podívali a já si stihl odskočit od stopera,“ vracel se po výhře 3:0 ke svým dvěma trefám Plšek.

Sigma Olomouc vs. Dukla Praha 3:0
Pohádka pokračuje! Sigma doma smetla Duklu a dotírá na lídra


Dva zápasy na hrotu, tři góly. Sedí vám nový post?
Ano. Jak z hlediska produktivity, tak dnes i herně. Ty souboje jsem tam docela zvládal. A hlavně jsme to zvládli i jako mužstvo a konečně prolomili naší negativní bilanci s Duklou.

Cítíte se v pozici hrotového útočníka dobře?
Tak dal jsem dnes dva góly, tak by bylo blbé, kdybych se cítil špatně. (směje se) Ale na hrotu je pro nás jednoznačně číslo jedna Tomáš Chorý. Až se vrátí, posunu se zpátky do zálohy.

Dvakrát vás soupeř na malém vápně nechal samotného.
Bylo důležité, že kluci se tam na poslední chvíli podívali a já si stihl odskočit od stopera. Jak Martin Sladký, tak Tomáš Zahradníček mě tam fantasticky našli. První gól jsem dal k tyči a ten druhý už se štěstím.

Nepřekvapilo vás u druhého gólu, kolik času jste měl na dorážku?
Docela jo. Čekal jsem, že mě tam bude zezadu někdo atakovat. Ale naštěstí tam nikdo nebyl a neměl jsem žádný problém to dorazit.

Byla v týdnu před Duklou ve hře varianta návratu do zálohy?
Nevím. V poháru jsem hrál na své klasické pozici na desítce, tak jsem trochu čekal, že se posunu zpátky. Nakonec to vyústilo v tohle. Hlavní je, že hraju, je jedno kde.

Dance Sensation v olomouckém S Klubu
Hity devadesátek roztančily Olomouc. Stovky lidí bavil Captain Jack i Holki

Minule v Karviné jste sváděl tvrdé souboje s Hoškem, jaké to bylo proti zkušenému Jiránkovi?
To bylo taky těžké. Je to zkušený hráč a dobře si do těch soubojů dával tělo. Ale myslím, že oproti té Karviné už jsem měl větší procento vyhraných soubojů. Tam jste to odnesl třemi stehy, ale dnes žádné nemám, tak je to dobré.

Soupeř si prakticky nic nevypracoval. Překvapilo vás to?
Je to pravda. Celý zápas jsme kontrolovali. Hlavně jsme nabourávali jejich rozehrávku a málokdy se z toho kombinačně dostali. Byli jsme na ně dobře nachystaní a jedinou šanci, co měli, tak byla ze standardky. Měli jsme v týdnu dlouhé video a tam nás trenér hodně dobře připravil.

Na hřišti tým působí hodně sebevědomě. Je to díky dobrému vstupu do soutěže?
Jednoznačně. Kluci jsou tady kvalitní, ale je důležité, že se v hlavě nastavili tak, že si věří. Jsme druzí, což se krásně poslouchá.

V 64. minutě jste mohl dokončit hattrick, když jste střílel po signálu při rohovém kopu. Co chybělo?
Byla to trochu smůla, ale štěstí jsem si vybral už při druhém gólu. Nevím, jak to ten jejich hráč stihl vykopnout. On byl snad metr před brankovou čárou a přeletělo to ještě břevno.

Euforie po postupu do ligy stále nekončí. Kdy to vyvrcholí?
Já doufám, že po třicátém kole. (usmívá se) Ale je předčasné dělat nějaké závěry. Musíme být pořád v hlavě stejně nastavení a brát to zápas od zápasu.

Jakub Plšek na předsezonní tiskové konferenci
Jakub Plšek, práce všeho druhu. Nejnovější role? Chytrý útočník