Stejně jako bojuje na hřišti se však pětadvacetiletý univerzál poslední dobou pere i se svými zdravotními problémy, o kterých málokdo ví. Přestože není stoprocentně fit, trefil se Sladký v sobotu na hřišti Ústí nad Labema pomohl Olomouci k bodu.

Po měsíční pauze jste odehrál dvě utkání ve čtyřech dnech. Bylo to v Ústí lepší než proti Frýdku?
Určitě. Musím říct, že počasí mi trošku pomohlo, protože s těmi mými dýchacími problémy je to všelijaké… Pro mě je lepší, když je trošku zima, fouká a prší, aspoň se pročistí vzduch. Cítil jsem se docela dobře, uvidíme, jak to bude dál, protože ještě večer před zápasem jsem přemýšlel, že nenastoupím vůbec.

Ještě nejste zcela fit?
Chci hrát vždycky, ale někdy se trápím. Po Frýdku jsem se dva dny cítil fakt strašně… Zdraví mám jen jedno, takže když už nám v podstatě o nic nejde, přemýšlel jsem, že bych to nějak netlačil. Náš zdravotní stav mi ale neumožnil, abych si spočnul. Není to stoprocentní, ale sezonu musím nějak doklepat a pak se připravit na léto.

Fotbalisté Sigmy Olomouc. Ilustrační foto
Omlazená Sigma remizovala v Ústí. Poprvé se trefil Ambrozek

Vzhledem k těžkému terénu jste snad jediný hráč, který si ústecké podmínky pochvaloval…
Jen počasí, ne terén! (smích) Ten byl fakt náročný, několik přihrávek se úplně zastavilo v louži. Kvalitu to zhatilo, dlouho jsem na něčem takovém nehrál. Vlastně ještě v Táborsku, ale tam nebyly až takové louže, kde by se míč zastavoval. Takže i vzhledem k tomu musíme remízu brát.

Gólová střela vám však sedla pěkně, co?
Jo. Byla tam nějaká standardka, odrazilo se to zpátky k lajně, přišel centr a jejich stoper to odhlavičkoval na velké vápno. Mně to skočilo, položil jsem se do toho a od tyče to tam spadlo. Jsem za ten gól rád, jen škoda, že jsme to neudrželi.

Teď vás čeká Baník a Opava. Zamícháte postupovými kartami?
No, asi v neděli zabojujeme… (úsměv) Ale oni (Baník) to pak mají stejně ve svých rukou. Nám to může být jedno, svoje jsme si splnili. Opava by si to taky zasloužila za ty výkony, co celou sezonu předvádí. Osobně nic proti Ostravě nemám, ale vadilo mi, když jejich trenér říkal, že mají nejlepší tým a musí nás přeskočit. Naštěstí to nevyšlo (úsměv).

Olomoucký Garden Food Festival servíruje burgery, ústřice i cvrčky.
Olomoucký Garden Food Festival přilákal 12 tisíc lidí