Hosté se v Olomouci radovali z branky po dvaceti minutách hry. Standardku rozehrál na zadní tyč Dydowicz, kde se položil do míče Pavel Ondruška a Rýmařov vedl. Druhou trefu přidal pět minut před pauzou střelou z úhlu Tomáš Šupák.

„V prvním poločase jsme to bylo z naší strany velmi slabé. Trošku to připisuju tomu, že jsme tři týdny nehráli,“ připomněl zrušený přípravný a odložený mistrovský duel kouč Nových Sadů Karel Trnečka. „Nakopávali jsme, ale chyběl nám hrotový útočník jako Schlimbach, který by to sklepl. Měli jsme tam hráče spíš do běhu,“ mínil trenér Olomoučanů. Vytáhlý forvard Jiří Schlimbach se na přípravu vrátil do Sigmy B, ale trápily jej zdravotní obtíže a měl by znovu působit v divizních Sadech. „Jeho příchod se bude administrativně řešit příští týden,“ prozradil Karel Trnečka.

Čtěte také: Zažije Přikryl v San Marinu reprezentační debut? Není to vyloučené, řekl Jarolím

Druhá půle se postupně zvrhávala ve značně nervózní bitvu. „Aspoň v agresivitě jsme se jim po přestávce vyrovnali, soupeř hrál velice důrazně. Je to kvalitní mužstvo, dali v divizi nejvíc branek. My jsme tam měli spoustu standardních situací, ale bylo potřeba z nich vytěžit víc,“ upozornil domácí trenér. Novosadští už nedokázali srovnat, hosté si výsledek zkušeně hlídali. „Minule vedli 2:0 a dostali gól v 87. a 90. minutě, tak se asi poučili a kouskovali hru. Ale tak to bývá, v opačné situaci bychom tak hráli taky,“ podotkl s odkazem na remízu Rýmařova v Kozlovicích Karel Trnečka.

FK Nové Sady – SK Jiskra Rýmařov 0:2 (0:2)

Branky: 20. Ondruška, 40. Šupák. Rozhodčí: Kotala – Galásek, Šamárek. ŽK: Banasik, Režný – Dydowicz, Lesák. Diváci: 144.
Nové Sady: Kalina – Kopp, Navrátil, Samek, Šuba (81. Andreev) – Škoda, Dvorský – Režný, Banasik, Kryl (68. Dlouhý) – Brhel (68. Papica). Trenér: Karel Trnečka.

Související: Posily z áčka nepomohly. Holice v derby přetlačila Sigmu