Kouč Slezanů Roman Skuhravý se však pustil do práce a nový ročník opět rozjel na výbornou. Kromě svého celku mu radost dělají i oba prvoligoví nováčci, se kterými loni válčil.

„Strašně moc mě těší, jak Sigma s Baníkem ligu rozjely. Jsem přesvědčený o tom, že to je důkaz, jak těžká ta minulá sezona byla,“ vysvětluje exkluzivně pro Deník.

Jen pro připomenutí: Opavě loni vyfoukl postup do nejvyšší fotbalové soutěže v Česku z druhé příčky o jediný bod Baník. Sen o základní skupině Evropské ligy, kam míří vítěz MOL Cupu, se pak rozplynul gólem zlínského Bartolomeua.

Zejména loňská našlapaná sezona FNL přitahovala pozornost diváků, kteří v minulosti o druhou ligu nezavadili ani pohledem. A byť postup SFC nakonec na úkor Olomouce a Ostravy nevyšel, Roman Skuhravý rozhodně nezatrpknul.

FC Viktoria Plzeň - SK Sigma Olomouc
Nervozita na půdě lídra? Kdepak! Mladí sigmáci ovládli v Plzni statistiky

„My jsme věděli, jak kvalitní soupeři to jsou. Teď jim hrozně fandím, držím palce a věřím tomu, že v tom budou pokračovat,“ posílá na dálku komplimenty svým loňským soupeřům dvaačtyřicetiletý trenér.

Zamlouvá se mu především začátek Hanáků, kteří zatím udivují ligu nejen šesti body, ale hlavně atraktivním herním projevem.

„Znám Vencu Jílka a musím říct, že jeho práce se mně líbí. I když to neměl jednoduché, tak poskládal výborně mužstvo,“ uznává Skuhravý.

Jakožto znalec českého fotbalového prostředí byl opavský lodivod zvědavý zejména na to, jestli Sigma do svého ligového kádru zapracuje odchovance, kteří loni působili ve FNL. A výsledek Skuhravého potěšil.

„Schválně jsem čekal, jakým způsobem si poradí s hráči, jakou jsou Kalvach nebo Texl, protože pro mě to jsou fotbalisti, kteří jednoznačně ligu hrát můžou. Jsem rád, že se odhodlal k tomu je tam dát. Je to pro mě obrovské pozitivum,“ míní.

Paradoxní je, že záložníka Jiřího Texla, jenž se vrátil z hostování ve Vítkovicích a v posledním duelu v Plzni byl poprvé v lize v základu, chtěl Skuhravý v létě přetáhnout k sobě. „Jezdím se dívat po zápasech a vždycky si u hráčů řeknu: buď umí, nebo neumí. Buď má předpoklady, nebo je nemá. A Jirka je v mých očích jednoznačně má.“

Po tak povedeném startu však Texlův odchod do Slezska momentálně příliš pravděpodobný není. „To teď neřeším. Záleží jen na Jirkovi, jak se svými předpoklady naloží. Věřím tomu, že na své fotbalové cestě potká ty správné lidi, což je pro něj důležité,“ konstatuje sympaticky Skuhravý.

„Ale jsou tam i další výborní hráči, třeba Chorý s Plškem budou pro Olomouc do budoucna velmi zajímavé zboží,“ dodává závěrem.
Potká se s nimi za rok v lize?

Tomáš Chorý s trenérem Jílkem
Jílek: Zájem o naše hráče? Nepředpokládám, že je dlouho udržíme