O herní převaze Nových Sadů byl přesvědčen i jejich trenér Karel Trnečka.

„Myslím si, že bylo jednoznačné utkání, soupeř měl svou první větší šanci až ke konci. My jsme kromě dvou gólů měli ještě spoustu šancí," hodnotil průběh střetnutí.

Hned první minuty ukázaly, s kým mají Kralice tu čest. Novosadští zamkli svého soupeře na jeho polovině a mohli se už v prvních minutách radovat z gólu, ten však nebyl uznán kvůli ofsajdu. Ve 14. minutě si ale spravili chuť, když po trestném kopu mířeném k tyči vyrazil kralický brankář Krejčí míč před sebe a nejrychleji jej doběhnul Miroslav Navrátil.

O sedm minut později bylo pro Kralické ještě hůře, ze třiceti metrů totiž napřáhl Banasik a míč směřovaný k tyči skončil překvapivě až za kralickým brankářem.

V ojedinělé šanci Kralic se objevil Lehký, ten ale nedokázal sám v nepřehledné situace doťuknout míč za záda brankáře Kaliny.

„První polovina odpovídala tomu, že jsme hráli proti diviznímu celku. Nové Sady byly lepší na míči, ale jejich branky byly prostě z naší strany hloupé," viděl poločas kralický trenér Ivo Gottwald.

Druhý poločas se vyvíjel v podobném duchu jako ten první, hráči Nových Sadů drželi míč na svých kopačkách a kralickým plejerům jej půjčovali spíše sporadicky.

Ke konci zápasu se domácí ještě snažili o zkorigování stavu a vytvořili si mírný tlak. Ten však ukončil neproměněnou šancí Jan Nečas, který se dostal na vápně k míči po pěkné kombinaci, probil se přes dva obránce, ale svůj pokus nenasměroval v malém vápně mezi tři tyče.

Outsider tedy divizního favorita nezaskočil a Nové Sady postupují do dalšího kola MOL Cupu. Favority však už ale nebudou.

„Vyhráli jsme 2:0 a upřímně řečeno, byla to naše povinnost. S hrou jsem byl vcelku spokojený, sice jsme toho dopředu zase tak mnoho nepředvedli, ale chyběli nám ještě dva útočníci. Budeme se určitě těšit na sobotu, kdy přivítáme druholigový Frýdek-Místek," dodal novosadský kouč.

Kralice naopak v poháru končí, trenér Gottwald to však nemá svým svěřencům za zlé.

„Čekal se silný soupeř, přijel silný soupeř. Jak už jsem řekl, ty góly mne trochu mrzí, když už jsme měli prohrát, tak raději ze šancí, které si soupeř vytvořil, než kvůli takovýmto hloupým brankám," řekl po utkání kralický trenér Ivo Gottwald.

FC Kralice na Hané – FK Nové Sady 0:2 (0:2)

Branky: 14. Navrátil, 20. Banasik. ŽK: Nečas. Rozhodčí: Kulička – Částečka, Zaoral. Diváci: 150.

Kralice: Krejčí – Valtr (55. Vincourek), Prokop (46. Petržela), Dočkal, Martinka – Lehký, Neoral, Makowski (46. Novotný), Cibulka – Nečas – Kováč. Trenér: Ivo Gottwald.

Nové Sady: Kalina – Hodis, Samek, Navrátil, Kopp – Brhel (58. Papica), Škoda, Kryl (69. Maliňák), Alexa – Banasik, Andreev. Trenér: Karel Trnečka.

Dominik Voráč