V sobotu na umělé trávě Androva stadionu přivítají nejdříve Zlín (11.00) a následně béčko Trnavy (13.00).

 „Věřím, že tentokrát to bude herně i výsledkově lepší než v Žilině. Pro nás je však prvořadé, aby hráči zápasy odpracovali v aktivitě a intenzitě podle našich představ a v rámci herního konceptu," říká kouč Hanáků Václav Jílek.

Především první sobotní střetnutí Hanáků se Zlínem slibuje i v mrazivých podmínkách atraktivní podívanou.

Fastav se totiž v české nejvyšší soutěži překvapivě drží na skvělé čtvrté příčce a chce na jaře zabojovat o evropské poháry.

I z tohoto důvodu dokonce vedení klubu odmítlo lukrativní nabídku pražské Slavie na rychlonohého záložníka Vukadina Vukadinoviče, který by se na Hané mohl objevit i s další posilou – útočníkem Davidem Beauguelem z Dukly Praha.

Fanouškům se zřejmě předvede konžský rychlík

I z tohoto hlediska čeká na Olomouc po Žilině další těžký soupeř, který ji pořádně prověří.

„Mohl by to být zajímavý zápas i pro fanoušky. Proti Zlínu bychom se chtěli konfrontovat v podobné sestavě jako na podzim," naznačil Václav Jílek, že do prvního sobotního testu nasadí zkušenější jedenáctku.

Fanoušci tak nejspíše poprvé na vlastní oči uvidí konžského ofenzivního univerzála Bidje Manziu, který má za sebou další týden aklimatizace

„Prokazuje to, co jsme věděli. Je rychlý a výborný v soubojích jeden na jednoho. Je však potřeba, aby výrazně zlepšil práci po ztrátě míče, tam jsou velké rezervy. A aby se choval lépe v koncovce, dával více branek," hodnotí svou dosud jedinou posilu Jílek.

Plná porce pro všechny

Od 13 hodin se pak druhá várka jeho svěřenců střetne s rezervou Spartaku Trnava, která je ve slovenské druhé lize – západ po podzimu na třetím místě.

„Nemáme díkybohu žádné vážnější zranění, to je pro nás nejdůležitější, takže proti Trnavě by měla být vytížená druhá desítka hráčů. Je nás dvacet v tréninku, takže všichni by měli dostat plnou zápasovou porci," dodává olomoucký trenér.

Po dvou duelech áčka Sigmy se pak na umělce od 15 hodin představí její rezerva v duelu proti Vyškovu