Už dnes (28. srpna) tým vstoupí do druhé soutěže, kterou v sezoně 2007/2008 hraje, do Poháru ČMFS. Sigma hraje v Konici (17.00) a v souboji s divizním protivníkem chce splnit roli favorita.

Olomouckému týmu se v českém poháru v posledních sezonách pravidelně daří vypadnout už v podzimních úvodních kolech. Přitom domácí pohár, to je jedna z cest k účasti v Poháru UEFA. „Chceme na Strahov,“ tvrdí trenér SK Sigma Olomouc Martin Pulpit. „Rád bych zopakoval minimálně to, co se mi povedlo s Plzní, kdy jsme došli až do semifinále. Proto doufám hráči přistoupí k utkání zodpovědně a nic nepodcení,“ podotkl Pulpit. Už v neděli čeká Sigmu utkání v Praze na Letné proti Spartě. Také proto se zřejmě v Konici objeví v sestavě hráči, kteří nenastoupili v sobotu proti Mostu. „Dostanou příležitost i další hráči,“ uvedl Pulpit.

Změny ale budou také vynucené. „Darko Šuškavčevič možná nebude moci hrát, takže i na tyhle věci budeme muset reagovat,“ vzpomněl Pulpit ránu mosteckého brankáře do boku olomouckého stopera. Další změny mohou nastat naopak s uzdravením se hráčů. „Jestli bude schopen nastoupit Kazár, to budeme vědět až v den zápasu,“ podotkl Pulpit.

Proti Mostu Sigma nastoupila v rozestavení 4 - 4 - 2, na kraji zálohy se poprvé objevil Martin Čupr, v základní sestavě nastoupil Lukáš Hartig. „S jeho uzdravením jsme zvolili rozestavení se čtyřmi záložníky. Předtím na Bohemians byl náš výkon v útoku bojácný až jalový,“ podotkl Pulpit. V obou zmíněných zápasech nastoupil brazilský útočník Daniel Bueno. Pokaždé stačil dát branku, ale ani jedna neplatila pro postavení mimo hru.