„Myslím si, že po herní stránce jsme utkání zvládli, celou dobu jsme jej kontrolovali. Na druhou stranu je třeba přiznat, že soupeř asi neměl takovou kvalitu, takže nás dozadu tolik neprověřil,“ zhodnotil generálku kouč Václav Jílek.

Vítězství Sigmy trefil už po sedmi minutách Tomáš Chorý, který proměnil penaltu po faulu na Faltu. Útočník reprezentační jednadvacítky se tak stal se třemi brankami nejlepším zimním střelcem Olomouce.

ČTĚTE TAKÉ: Jaroměřský: Musíme se ještě poprat o play-off

Víc gólů však domácí proti slabému soupeři nepřidali, přestože herně dominovali. V gólovkách ve druhé půli selhal třeba Houska, Falta nebo Vašíček. To už byl na hřišti i Jakub Petr, který nastoupil po operaci kolene vůbec poprvé.

„Pořád stejná písnička, gólů dáváme málo. Je to věc, která nás trápí…“ povzdechl si Jílek. Vzápětí však dodal vysvětlení: „Na přírodní trávě jsme netrénovali, byli jsme týden na umělce a ten pohyb je jiný. Myslím, že první poločas jsme si na to zvykali, pak už to bylo lepší.“

Podle olomouckého trenéra je druholigový lídr na start jarní části připraven. „Nemám obavy. Z mužstva cítím velké odhodlání a sílu, samozřejmě pravou zkouškou bude až soutěž. Myslím však, že jsme připraveni na to, abychom ten cíl zvládli. O sestavě na Pardubice mám jasno,“ uzavřel Jílek.

SK Sigma Olomouc – FC Nitra 1:0 (1:0)

Branka: 7. Chorý z pen. Diváci: 200.

Sigma: Reichl - Sladký, Radakovič (70. Štěrba), Škerle, Vepřek - Plšek (70. Antl), Houska – Zahradníček, Buchvaldek (70. Petr), Falta – Chorý (57. Vašíček). Trenér: Václav Jílek.

Nitra: Hroššo - Ďurek, Niba, Križan, Chovanec, Šimonič, Valenta, Steinhübel, Fábry, Abrahám, Ngeyitala. Střídali: Kolmokov, Šurnovský, Lupčo, Macho, Fábry, Kunik, Vencel. Trenér: Ivan Galád.

ČTĚTE TAKÉ: VIDEO: V masopustním průvodu měli v Bystřici tramvaj