První poločas toho z ofenzivního fotbalu příliš nenabídl. Sigma, která nastoupila v základní sestavě bez několika tradičních opor, se snažila diktovat tempo hry, na obranu Slovácka však nemohla vyzrát.

O několik zajímavých akcí se postaral aktivní Ordoš, který ovšem gólmana Slovácka nepřekonal.

Na druhé straně se do zakončení dostal útočník Došek, který rovněž neuspěl.

„V prvním poločase nebyl ten výkon takový, jaký by měl být. Martin Pospíšil má rovněž nějaké problémy, takže to z naší strany bylo takové surové. Musím ale říct, že hra se ve druhém poločase hodně zlepšila a pak už jsem byl spokojený," konstatoval olomoucký trenér Roman Pivarník.

Pivarník: Hořava byl v pohodě, na rozdíl od Pospíšila

Ve druhém dějství jako první zahrozil hostující Hlúpik, jehož nebezpečná střela se však nevešla mezi tyče.

Po hodině hry sáhl hostující trenér k několika změnám v sestavě, na což reagoval i jeho protějšek, který do hry nasadil Hořavu s Janotkou.

Sigma se pak častěji dostávala ke své kombinační hře, na kterou Slovácko jen těžko hledalo odpověď.

„Jelikož byl Hořava na rozdíl od Pospíšila v pohodě, tak to bylo na hřišti poznat," konstatoval Pivarník.

Poté, co se Sigma šťastně ujala vedení, si dokázala vytvořit další velké gólové příležitosti.

Střelecké pokusy neúnavného Navrátila však byly neúspěšné a zápas tak skončil těsným výsledkem 1:0.

„V prvních šedesáti minutách soupeř nebyl v takovém pohybu, jak jsme bývali zvyklí. My jsme si drželi svoje pozice a hrálo se bez nějakých velikánských šancí na obou stranách," hodnotil úvodní hodinu hry trenér Slovácka Svatopluk Habanec.

„Pak se projevila vyšší kvalita lavičky na straně Sigmy a pak jsme už prakticky neměli šanci na ohrožení branky," uznal hostující kouč.

Pokračují problémy z Turecka

Jeho protějšek Roman Pivarník do generálky nemohl nasadit Aleše Škerleho, který bojuje s virózou.

Navíc musel udělat jednu změnu v základní sestavě jen pár desítek minut před startem utkání.

„Bohužel nám pořád nějací hráči vypadávají. Například Martin Doležal vypadl během rozcvičky, kdy se mu udělalo špatně, takže jsme na poslední chvíli museli udělat změnu. Bohužel pokračují problémy, které jsme měli v Turecku, ale já doufám, že na první kolo budeme nachystaní," věří Pivarník, jenž na pravém kraji obrany otestoval ofenzivního Jakuba Petra.

„Uvidíme, jak to bude vypadat za týden. Kuba Petr je hráč, který má kvalitu, chtěl jsem ho na tom postu vyzkoušet," prohlásil olomoucký trenér.

Hosté se sice během zápasu nedostali do žádné tutové šance, přesto byl trenér Habanec s generálkou spokojený.

„Pro nás mělo utkání hodnotu. Jsem rád, že jsme se mohli v klidu bez nějakých problémů nachystat na Spartu," těší se kouč Slovácka na první jarní zápas ligy.

SK Sigma Olomouc – 1. FC Slovácko 1:0 (0:0)

Branka: 62. vlastní Trousil. Rozhodčí: Klíma. Diváků: 600.

Olomouc: Zlámal – Petr (67. Janotka), Dreksa, Šindelář, Vepřek – Houska, Pospíšil (67. Hořava) – Schulmeister, Ordoš, Navrátil – Varadi. Trenér: Roman Pivarník.

Slovácko: Melichárek – Reinberk, Mezlík (65. Košút), Trousil (65. Kordula), Kuncl – Volešák, Hofmann (65. Daníček) Valenta (60. Trávník), Hlúpik (60. Fujerik) – Kerbr, Došek (60. Hlúpik). Trenér Svatopluk Habanec.