„Samozřejmě každý z nás vidí při pohledu na tabulku v jaké jsme situaci, že musíme vyhrát,“ říká trenér SK Sigma Olomouc Zdeněk Psotka.

„A pokud budeme hrát takový fotbal jako v předchozích utkáních, tak zvítězíme,“ podotkl. „Zatím jsme hráli doma jen třikrát, hrát před vlastními diváky je vždycky svátek. Máme soupeře, který nepatří k nejsilnějším v lize, takže jsme jednoznačně favoritem,“ řekl olomoucký kouč.

Sigma se svým příznivcům na Andrově stadionu představí v této sezoně počtvrté, ale z předchozích tří zápasů zvládla na tři body jenom jeden. V tabulce pravdy je na nule a další zaváhání už by si neměla dovolit.

„Předchozí dvě domácí utkání jsme remizovali. Pevně věřím, že tentokrát šance konečně proměníme,“ podotkl.

Sigma minulou neděli prohrála na Slavii 0:3 a v Olomouci věří, že tento výsledek tým nakopne k mnohem lepším výkonům v dalších zápasech.

„To nás vrátilo na zem. Ukázalo nám to, že na sobě musí všichni, zejména mladí hráči, stále pořádně pracovat,“ řekl Psotka.

Hanáci půjdou do utkání v nejsilnějším možném složení, jisté změny ve složení základní sestavy trenér Psotka nevyloučil.

„Nic razantního to nebude, ale nějaké změny určitě budou,“ řekl Psotka.

Žižkov sezonu nezačal dobře, což odnesl trenér Stanislav Griga, kterého u týmu po 5. kole vystřídal Josef Csaplár.

„My bychom rozhodně chtěli udržet herní kvalitu, ale pochopitelně už je na čase i bodovat. To však zcela jistě potřebuje i soupeř. Jsme v situaci, kdy je pro nás každé utkání těžké. Příprava na utkání probíhá kvalitně, ale rozhodne se až v samotném duelu. Pokud jde o informace o soupeři, tak těch máme standardně dostatek. Byli jsme se podívat v pondělí na Slavii a jsou připravena i videa. Hráči budou mít podrobné informace,“ řekl Josef Csaplár, trenér Viktorie Žižkov pro klubový web.

Program 9. kola

SO: 19.00: Zlín – Plzeň.
NE: 17.00: SK Sigma Olomouc – Viktoria Žižkov, Bohemians Praha – Teplice, Mladá Boleslav – Příbram, Kladno – Č. Budějovice. 20.00: Jablonec – Brno (ČT 4).
PO: 17.15: Sparta – Slavia (ČT 2). 20.00: Baník Ostrava – Liberec.