Hráči, realizační tým a kluboví představitelé přinesli s sebou obě cenné trofeje, které mají momentálně v držení. Jak tu putovní, kterou budou muset vrátit fotbalové asociaci, tak tu, která zůstane navždy v držení hanáckého klubu.

„Chtěl jsem vám ještě jednou poděkovat a připojit se ke spoustě Olomoučanů, kteří byli přímo v Plzni na stadionu. A také vám popřát štěstí do další sezony a do bojů v evropských pohárech, které jste si vybojovali," uvedl Martin Novotný na úvod setkání.

„Toto pozvání je pro nás velkou ctí a velmi si ho vážíme. Uvědomovali jsme si, že děláme reklamu nejen Sigmě, ale i celému městu Olomouci. Věřím, že město bude i nadále náš klub podporovat, aby Sigma šla v budoucnu nahoru," řekl trenér fotbalistů Petr Uličný, který dostal od primátora knihu o dějinách města.

„Vítězství v poháru tam zaznamenané ještě není, ale v příštím vydání určitě bude," zavtipkoval primátor, jenž posléze předal upomínkové předměty i fotbalistům a oděn do modrého dresu Sigmy provedl slavnostní výkop, kterým hráče pozval na neformální část setkání.

Co Sigmu čeká dál?

Večer ještě tým absolvoval společnou večeři a v pátek už mu začíná dovolená. Znovu se fotbalisté k přípravě sejdou pravděpodobně 11. června a pod vedením nového trenéra, nejspíše pro zatím jihlavského Romana Pivarníka.

První ostrý zápas nové sezony sehraje Sigma 21. července v Liberci, kde v rámci Superpoháru jako vítěz Poháru České pošty vyzve ligového mistra.

Úvodní ligové kolo je naplánováno na 28. července. Tou dobou už budou Hanáci znát i soupeře pro třetí předkolo Evropské ligy, které se losuje 20. července.

A protivníci to mohou být skutečně věhlasní. Sigma nebude mezi nasazenými celky, a tak může potkat i giganty typu Interu Milán nebo FC Liverpool. V osudí však budou i tzv. „hratelní soupeři". Jejich kompletní seznam ale zatím není znám, poněvadž ne všechny evropské soutěže jsou již dohrány.

Na evropskou půdu se Hanáci vrátí po necelých dvou letech 2. srpna, kdy by se měl hrát první zápas třetího předkola. Odveta je na programu o týden později.