V utkání Synot Tip Superpoháru totiž Sigma narazí na ligového mistra Slovan Liberec. Hrát se bude příští pátek od 17.30 na severočeském stadionu U Nisy.

Vítězové Poháru České pošty z Olomouce se o tuto trofej utkají poprvé v klubové historii. Není divu, vždyť o domácí Superpohár se bude bojovat teprve potřetí.

Olomoučtí fanoušci mají možnost se tohoto zápasu přímo zúčastnit, hanácký klub totiž uspořádal autobusový výjezd.

Na rozdíl od cesty na finále Poháru České pošty do Plzně, kterou fanoušci absolvovali Modrobílým expresem po kolejích, se do Liberce přepraví autobusy. Stejně jako tomu bylo minulý rok při pohárovém finále v Jihlavě.

„Pohár České pošty má jinou váhu než Superpohár. Zatímco finále domácího poháru se připravovalo s několikatýdenním předstihem, tak schůzka k Superpoháru byla svolaná až týden před utkáním. My jsme do poslední chvíle nevěděli, kolik budou stát vstupenky nebo jestli dostaneme příspěvek od generálního partnera, protože v té době ještě žádný nebyl," vysvětluje složitou situaci marketingový a obchodní manažer Sigmy Martin Rak s tím, že veškeré informace obdržel až ve středu na jednání v Liberci.

I proto olomouckému klubu nezbývalo než začít narychlo organizovat autobusový výjezd. Cesta po kolejích je totiž v tomto případě nereálná.

„Když jsme připravovali výjezd do Plzně, tak jsme měli s velkým předstihem všechny potřebné informace a mohli jsme si dovolit plánovat cestu vlakem," vysvětluje Rak.

„Získat vlak není vůbec snadné, České dráhy chtějí zálohu a my jsme nemohli riskovat její propadnutí. Výjezd do Plzně nás navíc stál hodně peněz a my si nemůžeme dovolit dotovat další zájezd. Doba je zlá, kluby řeší existenční problémy a my musíme být dobrými hospodáři," prohlašuje marketingový specialista olomouckého klubu.

I přes nelehnou situaci však olomoucký klub dokázal najít řešení.

„Fanoušci se po výjezdu ptali, takže jsme jim chtěli vyjít vstříc. Řekli jsme si, že fanouškům uděláme servis, a je nám jedno, jestli pojede jeden autobus nebo deset. Nic na tom nechceme vydělat, náklady na cestu se ale musejí zaplatit," konstatuje Rak.

Teprve minulý týden bylo definitivně rozhodnuto o přesném termínu konání. Ten byl sice původně stanoven na příští sobotu, kvůli účasti Liberce v předkole Ligy mistrů se však zápas odehraje o den dříve.

Pátek Sigmě moc nesedí, ale neprotestovala

Páteční termín se olomouckým fanouškům logicky moc nezamlouvá.

„My jsme ale byli postaveni prakticky před hotovou věc. S Libercem máme nadstandardní vztahy, je to náš top klub, který nás bude reprezentovat v Lize mistrů. Jde taky o peníze pro český fotbal, takže jsme jim chtěli vyjít vstříc a neprotestovali, i když nám to způsobilo určité komplikace," uvedl Rak s tím, že fotbalisté se na sever Čech přesunou již ve čtvrtek, a budou si tedy muset zařídit ubytování.

„Původně bylo domluvené, že se pojede až v den utkání. Protože se kromě data změnil i čas výkopu, tak musíme jet o den dříve," doplnil marketingový manažer Sigmy.

Ten věří, že i přes posunutý termín si spousta olomouckým fanoušků udělá na výjezd pod Ještěd čas.

„Podle mého odhadu bychom mohli vypravit pět autobusů," uzavřel Rak.

Info k výjezdu 
na Superpohár:

Vstupenky na zápas Synot Tip Superpoháru se budou prodávat za 50 Kč na tribunu za brankou a za 100 Kč na podélnou tribunu. K prodeji budou v klubové prodejně Fanshop příští týden od pondělí do pátku 11 hodin.

Doprava do Liberce a zpět vyjde olomoucké fanoušky na 450 Kč, členové věrnostního programu mají vstupenku v hodnotě 50 Kč zdarma.

Každý voucher na autobus bude zároveň místenkou. Prodej míst do autobusů startuje tento pátek a končí ve středu ve 12.00.

Autobusy budou vyjíždět do Liberce v pátek 20. července v 11 hodin od hlavní tribuny Androva stadionu. Zpět se bude odjíždět ve 20.20.

Klubová prodejna Fanshop má ve všední dny otevřeno od 10 do 17 hodin, v sobotu od 9.00 do 12.00.

Pozor: Vouchery na výjezd se prodávají od pátku, vstupenky však budou k dispozici nejdříve až od pondělí.

Zdroj: www.sigmafotbal.cz