Vyrovnávací gól vstřelil dvacet minut před koncem Jakub Plšek.

V tabulce ztrácejí Hanáci na třetí Jablonec jeden bod.

ČTĚTE TAKÉ: Hecíř Dreksa: Byli jsme těžcí, lidi nepomohli, snažil jsem se to změnit

V první minutě nedal obrovskou šanci Michal Ordoš. Jeho placírku z jedenácti metrů vyrazil brankář Miller, ale v prvním poločase to ani zdaleka nebylo to nejhorší, co Sigmu potkalo.

Ve 12. minutě odrazil Mareš svou střelu od zad Vepřeka přímo do kroku Nešporovi a ten hlavou otevřel skóre.

„Zápas jsme začali aktivně, velmi dobře. V první minutě jsme měli 100 % šanci. Hráli jsme velmi slušně. Ani jako hráč ani jako trenér jsem nezažil to, co se nám děje. Třetí zápas po sobě, jsme dostali gól z nešance. Takové shodě náhod se ani nedá čelit," vykládal trenér Roman Pivarník.

Po dvaceti minutách bylo ještě hůř. K centru z rohu na přední tyč se brankář Zlámal přes hradbu těl nedostal, nejvýš vyskočil zkušený obránce Johana a umístil svou holou hlavou balon přesně na zadní tyč.

Sigma zdecimovaná sérií pěti porážek v řadě, byla na ručník. Hráči měli hlavy dole kazili i ty nejjednodušší přihrávky.

„Jednoduše řečeno, byl to z naší strany chaos. Psychicky jsme odpadli. Hráči se postavili vepředu do jedné linie, do rozestavení 4–2–4, takže jsme ani nemohli kombinovat a jen jsme nakopávali míče dopředu, což ale nikam nevedlo," prohlásil Pivarník.

Na konečnou remízu 2:2 by vsadilo jen pár nenapravitelných optimistů. Zdálo se, že Boleslav má všechno bezpečně pod kontrolou.

„Přišlo mi, že to tak bylo i prvních deset minut ve druhém poločase, pak jsme ale dostali gól na 1:2 a začali zmatkovat," poznamenal trenér Mladé Boleslavi Ladislav Minář.

Sigmě vlil do žil naději Martin Doležal, který si vyskočil na centr Javůrka a koníčkem dostal míč za Millerova záda.

Mladík Plšek roztočil Sigmě obrátky

Najednou byla na hřišti jiná Sigma. Jeden střelecký pokus střídal druhý.

Největší šanci měl Varadi prakticky okamžitě po kontaktní brance. Hlavou ale z pěti metrů minul. Miller se zapotil i při pokusu Pospíšila.

Vyrovnání nakonec přišlo z hlavy Jakuba Plška, který v poločase vystřídal Ordoše a hru Sigmy velmi oživil.

„Dělal nám velké problémy. Přinesl na hřiště kvalitu a pohyb. Právě on se výrazně zasloužil o to, že Sigma nakonec zaslouženě vyrovnala," vysekl devatenáctiletému mladíkovi poklonu hostující kouč Minář.

Plškův první ligový gól přišel poté, co si u zadní tyče naskočil na roh prodloužený Doležalem. Hanáci pak sahali i po vítězství, znovu z dálky pálil skvělý Plšek.

„Přemýšleli jsme o jeho nasazení už před zápasem, ale nakonec jsme to nechali být, protože jsme už v sestavě měli spoustu mladých a nezkušených hráčů. Nakonec jsme stejně ani neměli jinou možnost. Jsem rád i za něj, že se mu to tak vyšlo, protože na šanci čekal dlouho," řekl Pivarník.

„Věřil jsem, že to nakonec dotáhneme k vítězství. Bohužel se to ale nepovedlo. Cítíme ten výsledek jako ztrátu," dodal Pivarník.

SK Sigma Olomouc – FK Mladá Boleslav 2:2 (0:2)

Branky: 55. Doležal, 71. Plšek – 12. Nešpor, 20. Johana. Diváků: 3137.

Rozhodčí: Paták – Moláček, Gallo. ŽK: Vepřek – Jarolím, Štohanzl, Ševinský, Zahustel. ČK: 90. Vepřek.

Sigma: Zlámal – Koutný (70. Petr), Škerle, Dreksa, Vepřek – Hořava, Pospíšil (90. Janotka) – Varadi, Ordoš (46. Plšek), Javůrek – Doležal. Trenér: Roman Pivarník.

Mladá Boleslav: Miller – Kysela, Johana, Ševinský, Bořil – Mareš (78. Chramosta), Jarolím, Ščuk, Štohanzl – Magera (71. Zahustel) – Nešpor (90. Ondřejka). Trenér: Ladislav Minář.