„Jsem vděčný klukům, že za stavu 2:1 to odbojovali, dál věřili ve vítězství a ubojovali to aspoň na remízu," hodnotil zápas olomoucký kouč Martin Kotůlek.

Sigma šla do zápasu bez Jana Schulmeistra, který si na pátečním tréninku poranil kotník. Kotůlek postavil do základní sestavy místo něj Adama Varadiho a zpočátku to vypadalo na šťastnou volbu. V 15. minutě si bojovný forvard naběhl na centr Šimona Falty a poslal Sigmu do vedení.

Teplice sice prohrávaly, ale jevily se dlouho fotbalovějším dojmem. Ovšem brankář Zlámal držel olomoucké vedení zuby nehty. Bravurním zákrokem vyškrábl ránu Nivalda. Pak mu pomohl Litsingi, který šel na něj ze strany sám, ale obloučkem trefil jen boční síť. Ve třetí teplické šanci Lüftner trefil po rohu břevno.

Ale i Hanáci měli šance. Šindelářovi chyběl kousek štěstí, když tečoval výborně zahraný volný přímý kop Javůrka těsně vedle.¨

„Vstup do zápasu byl vlažný. Chtěl jsem, abychom se víc tlačili dopředu a předsunuli napadání. Moc se to zpočátku nedařilo, ale postupně se to zlepšovalo. Bohužel jsme nedotáhli brejky, které jsme tam měli," litoval Kotůlek.

Po přestávce Teplice ještě přiložily pod kotel. Hrálo se převážně na olomoucké polovině a snaha Sigmy o přechod do útoku většinou končila nepřesnou přihrávkou. Zlámal musel znovu řešit šanci Litsingiho, těsný náskok Olomouce ale stále platil.

Důležitým momentem pro další vývoj byla 66. minuta. Varadi v souboji trefil do obličeje Kroba a po řadě protestů a tahanic dostal červenou kartu.

„Měl jsem pocit, že kluci se po té situaci ještě více semkli a zvýšili obrátky," řekl olomoucký trenér, který výrok rozhodčího Jílka nechtěl více komentovat.

Převaha žlutomodrých se s početní výhodou ještě znásobila. Do sedla ale nakonec pomohla soupeři Sigma sama. Konkrétně stoper Dreksa, který nepovedenou malou domů namazal do šance Mahmutovičovi, jenž byl na hřišti sotva dvě minuty. Bosenský rychlík velkorysou nabídkou nepohrdnul a vyrovnal.

Teplice pokračovaly v tlaku a dočkaly se i druhé branky. Osm minut před koncem Nivaldo přihrál dalšímu teplickému střídajícímu fotbalistovi Táborskému a ten přehodil Zlámala.

Se Sigmou to v tu chvíli vypadalo hodně špatně. Ale také trenéru Kotůlkovi se podařilo střídání. Ordoše, který nastoupil na poslední čtyři minuty teplická obrana faulovala a po následném centru vyskočil nejvýš další náhradník Martin Doležal, jenž zajistil Sigmě z hektického zápasu aspoň bod.

„Kdyby zápas skončil 1:1, tak by se mi asi hovořilo jinak. Za stavu 2:1 jsme to asi měli zvládnout. Zůstává ve mně ale dojem ze hry, kterou jsme tady předvedli. Domácí jsme hlavně ve druhém poločase přehrávali a podle mě bylo otázkou času, kdy vyrovnáme i proti jedenácti hráčům," řekl trenér Teplic Zdeněk Ščasný.

Jeho Teplice mají po čtyřech kolech solidních osm bodů. To Sigma má jen čtyři a navíc sérii těžkých soupeřů před sebou. Hanáci jedou do Mladé Boleslavi, pak mají doma Jablonec a venku Plzeň.

Sigma Olomouc – FK Teplice 2:2 (1:0)

Branky: 15. Varadi, 88. Doležal – 75. Mahmutovič, 83. Táborský. Rozhodčí: Jílek – Blažej, Peřina. ŽK: Šindelář, Lietava, Vidlička, Koutný – Grigar, Ljevakovič. ČK: 66. Varadi (Olomouc). Diváci: 4920.

Olomouc: Zlámal – Vidlička, Dreksa, Koutný, Javůrek – Šindelář, Pospíšil (86. Ordoš), Navrátil – Varadi, Lietava (76. Doležal), Falta (90. Karaš). Trenér: Kotůlek.

Teplice: Grigar – Matula, Jablonský, Lüftner, Krob – Litsingi, Vachoušek, Jindráček (74. Mahmutovič), Ljevakovič, Nivaldo (90. Vůch) – Salami (61. Táborský). Trenér: Ščasný.