„Zápas hodnotím pozitivně, protože nám to hodně dalo a hodně nám to ukázalo. Herně jsme to až na naši koncovku vcelku zvládli, protože jsme se přes určitou převahu bohužel do vyložených brankových příležitostí tolik nedostávali," prohlásil trenér Sigmy Leoš Kalvoda.

První velkou šanci přípravného zápasu měl po necelých dvaceti minutách hry Ordoš, který však místo zakončení zbytečně volil přihrávku, a ta nenašla adresáta. Pražané udeřili po půlhodině hry, když si na prodloužený míč mezi obránce naběhl Milan Černý a s pomocí tyče překonal olomouckého brankáře Blahu.

Poločas skončil těsným vedením Slavie, ale Hanáci i do druhé půle vstoupili aktivně, za což byli odměněni.

Vašíček se Zahradníčkem se sice ještě gólově neprosadili, ale čtvrt hodiny před koncem centroval Javůrek na Rolince, kterému zakončení překazil brankář Hrubeš, jenž se srazil s Dobrotkou, a míč do sítě dopravil černohorský záložník v olomouckých službách Denis Cana.

Sigmě poslední půlhodina přinesla vyrovnání na konečných 1:1.

„Přišlo tam šest nových kluků a myslím, že plně nahradili ty hráče, kteří odešli," konstatoval kouč Kalvoda, který v horkém počasí poslal do zápasu všechny fotbalisty, kteří byli v Kroměříži k dispozici.

Trenér Sigmy v utkání vyzkoušel pravého beka Gabriela. Jestli se brazilský fotbalista stane novou posilou Sigmy, se ukáže v nejbližších dnech.

„Uzavřeme to v pondělí. Vyloženě nezklamal, ale není lepší než hráči, které tady máme. Takže se ještě musíme rozhodnout," doplnil trenér Leoš Kalvoda.

Příští sobotu už jeho svěřence bude čekat první mistrovské utkání nové sezony. Sigma se představí na hřišti Slavičína, kde odehraje zápas prvního kola domácího poháru.

SK Sigma Olomouc – SK Slavia Praha 1:1 (0:1)

Branky: 75. Cana – 33. Černý. Rozhodčí: Boček. Diváků: 587.

Olomouc: Blaha – Gabriel (60. Texl), Dreksa, Šindelář (60. Škerle), Vepřek – Zahradníček (60. Varadi), Houska (60. Plšek), Cana, Ordoš, Navrátil (60. Javůrek) – Vašíček (60. Rolinc). Trenér: Leoš Kalvoda.

Slavia Praha: Hrubeš – Mikula (62 Nitrianský), Latka, Bílek, Juhar – Dobrotka (76. Gecov), Gecov (62. Prošek) – Černý (76. Hrubý), Škoda (62. Maicon), Zmrhal (76. Piták) – Balaj. Trenér: Miroslav Beránek.