Ghanský fotbalista by měl podle vyjádření klubových představitelů zůstat do utkání se slovenskou Žilinou v sobotu 7. února.

„Pak si to vyhodnotíme," řekl sportovní manažer Ladislav Minář pro klubový web.

Adukor už se o angažmá v Česku pokoušel loni v zimě. Ve Znojmě, které shodou okolností tehdy také vedl Leoš Kalvoda, však nakonec nezůstal.

PoutákV Evropě působí Adukor od roku 2011. Necelé tři sezony strávil ve švédském Gefle, kde okusil i předkola Evropské ligy.

Naposledy působil v druholigovém portugalském Trofense.

Sám sebe charakterizoval jako univerzála.

„Jsem střední záložník, který hraje od vápna k vápnu. Můžu hrát defenzivní i ofenzivní roli. V Gefle mě trenér používal jako podhrotového hráče. Můžu ale hrát i na křídle. Jsem prostě univerzál," řekl Adukor v rozhovoru pro server agoronet.com před rokem.

Sigma počítá s Adukorem na post defenzivního záložníka. Na tuto pozici má momentálně k dispozici pouze Černohorce Denise Canu.

Martin Šindelář, který ve středu zálohy v minulosti nastupoval, se daleko lépe cítí ve středu obrany, kde také odehrál celý podzim.

Ostatní záložníci v kádru trenéra Kalvody jsou přece jen ofenzivnější typy. Mladý Jakub Habusta navíc odešel na hostování do Opavy.

S olomouckými fotbalisty kromě Ghaňana Adukora trénuje také někdejší reprezentant a mistr ligy se Spartou a Libercem Ondřej Kušnír.

Pravý bek však zatím o smlouvě s Hanáky nevyjednává a rád by zamířil do zahraničí.