Na druhu stranu kvůli prohranému prvnímu poločasu musejí Olomoučtí konečný výsledek brát.

„Vážím si toho, že hráči ze sebe nakonec vytáhli všechno, co v nich bylo. Je to ale velká škola. Ve druhém poločase jsme měli tlak, i když vyložené šance moc ne. Herně to bylo dobré, ale výsledek není podle představ," mínil trenér Sigmy Martin Kotůlek.

Utkání přitom pro Hanáky začalo výborně. Vedli díky premiérové ligové trefě mladíka Housky z trestného kopu, jenže pak předvedli divákům obdobu příbramského blackoutu z minulého kola.

Olomouc znovu srazil gól ze standardky. Ve 30. minutě po rohu vyskočil Milan Kerbr a připomněl řadu branek, které jeho otec střílel v barvách Sigmy.

„Už nevím, co s tím. V týdnu jsme se na to zaměřili a stejně se nám to zase opakuje," kroutil hlavou Kotůlek.

Navíc ještě než se jeho svěřenci vzpamatovali, inkasovali z kopačky Kerbra podruhé. Reinberkův přízemní centr prošel celým vápnem a míč po střele křídelního hráče Slovácka zapadl přesně mezi tyč a přesouvajícího se brankáře Blahu.

Do přestávky už Slovácko hru kontrolovalo, po změně stran však jeho hráči byli téměř za statisty.

„Jako bychom se zalekli toho, že vedeme. Nechali jsme Sigmě hodně prostoru a ona nás pak kombinací přehrála," řekl trenér hostů Svatopluk Habanec.

Hanáci vyrovnali už po deseti minutách druhého poločasu. Šindelář vyhrál souboj, Houska uvolnil Ordoše a ten mezi nohama prostřelil brankáře Melichárka.

Za dalším gólem táhl Sigmu aktivní Navrátil. Žádný z jeho střeleckých pokusů se však neujal. Bohužel to platilo i pro jeho centr, na který těsně nedosáhl Doležal.

Další vyloženou příležitost už si Sigma nevypracovala. Střela Vepřeka z dálky šla vedle a Lietavova hlavička byla příliš slabá na to, aby změnila remízový stav.

„Jsem za ten bod nakonec rád. Má pro nás velkou cenu. Herně byla Olomouc lepší, ale díky dvěma brankám z prvního poločasu jsme to nakonec uhráli," zhodnotil duel kouč Slovácka Habanec.

Sigma, kterou čeká v příštích kolech další derby na ostravských Bazalech, zůstává v tabulce na osmém místě. Slovácko je deváté.

SK Sigma Olomouc – 1. FC Slovácko 2:2 (1:2)

Branky: 11. Houska, 55. Ordoš – 30. a 32. Kerbr. Rozhodčí: Franěk – Vlasjuk, Kotík. ŽK: Navrátil – Reinberk, Biolek, Došek, Havlík, Valenta. Diváci: 4168.

Olomouc: Blaha – Vidlička, Koutný, Škerle, Vepřek – Šindelář – Varadi (46. Schulmeister), Ordoš, Houska (90. Falta), Navrátil – Doležal (78. Lietava). Trenér: Martin Kotůlek.

Slovácko: Melichárek – Reinberk (75. R. Mezlík), Rada, Košút, Šimko – Biolek, Valenta, Daníček, Petr (71. Havlík), Kerbr – Došek. Trenér: Svatopluk Habanec.