Stejně jako v loňském finále poháru se zápas zpočátku vyvíjel ve prospěch Hanáků. I když žádná velká hitparáda to tedy z jejich strany nebyla a spíš to vypadalo, že by se jako první mohli prosadit hosté, když Chramosta z boku postupoval na Zlámala.

Na druhou stranu domácí fanoušci museli kvitovat neustálou snahu olomouckých fotbalistů o zakončení, i když ne pokaždé to bylo opravdu nebezpečné.

Nicméně v 23. minutě se střelecká aktivita vyplatila. Přikryl sklepl vysoký míč k Petrovi, ten se na hranici šestnáctky dlouho nerozmýšlel a poslal ho přesně k tyči Millerovy branky.

Bohužel vedení Sigmy nevydrželo ani deset minut na roh Kuliče si naskočil nikým neatakovaný Ščuk a vcelku pohodlně vyrovnal.

Sigma soupeře ještě v závěru poločasu přitlačila, Schulmeister však se zakončením ve vápně až příliš dlouho váhal a Bajerova technická střela z vápna šla o milimetry vedle.

Začátek druhé půle patřil znovu domácím. Největší šanci této pasáže utkání měl Jakub Petr, který po Vepřekově zpětné přihrávce střílel zblízka vedle.

O chvíli později ale bylo málem zle na druhé straně. Do brejku se dostal Štohanzl a Zlámal musel do souboje s ním na hranici vlastního sebeobětování. Těžkou situaci ale dokázal vyřešit.

Kouč Psotka zkusil oživit domácí ofenzivu příchody Heinze a Varadiho a druhý jmenovaný mu málem udělal radost čtvrt hodinky před koncem. Miller však jeho tvrdou ránu vytlačil na břevno.

Boleslav až do konce hrozila nebezpečnými brejky. Ale s remízou byla evidentně spokojena, což dokumentoval až komicky pomalý odchod Buluta při střídání, nebo Millerovo zdržování oceněné žlutou kartou.

SK Sigma Olomouc – FK Mladá Boleslav 1:1 (1:1)

Branky: 23. Petr – 31. Ščuk. Rozhodčí: Adámek – Večeřa, Kocián. ŽK: Hořava, Škerle – Štohantl, Kulič, Johana, Ščuk. Diváků: 4727

Sigma: Zlámal – Janotka, Kučera, Škerle, Vepřek – Bajer, Rossi, Hořava – Petr (86. Jerome), Schulmeister (76. Varadi), Přikryl (57. Heinz). Trenér: Zdeněk Psotka.

Mladá Boleslav: Miller – Kysela, Johana, Rolko, Šírl – Procházka, Ščuk – Bulut (88. Řezníček), Kulič, Štohanzl – Chramosta. Trenér: Miroslav Koubek.

Sigma vs. Mladá Boleslav OBRAZEM

Sigma vs. Mladá Boleslav
#nahled|https://g.denik.cz/43/9a/sigma_boleslav_2011101619_denik-galerie.jpg|https://g.denik.cz/43/9a/sigma_boleslav_2011101619.jpg|Marek Heinz v souboji#
Sigma vs. Mladá Boleslav
Sigma vs. Mladá Boleslav
Trenér Sigmy Zdeněk Psotka