„Je to pro nás nepříjemné, protože to nemáme ve vlastních rukou. V Liberci to bude těžší zápas než dnes v tom ohledu, že naše mužstvo nedokázalo venku bodovat. Na druhou stranu nám dnešní zápas ukázal, že jsme v lepším stavu než v předchozích utkáních," řekl kouč Olomouce Ladislav Minář.

Před posledním kole je v ohrožení sestupem vedle Olomouce a Bohemians také pražská Slavia. Znojmo by mělo sestoupit v každém případě kvůli nevyhovujícímu stadionu.

V nedělním zápase na Andrově stadionu však nedalo kůži lacino. Výsledek byl na vážkách téměř do poslední minuty. Sigma vyhrála první poločas 1:0 zásluhou Davida Depetrise, který se výtečně zorientoval v pokutovém území po rohovém kopu.Sigma proti Znojmu

Vyloučený Zeba

V závěru první půle byl po druhé žluté kartě vyloučen znojemský Zeba, jenže hosté i v deseti po pauze kousali. Přestože nakonec nevyprodukovali ani jedinou přímou střelu na branku, dokázali být nebezpeční. Po rohu měl šanci Hnaníček a když 76. minutě rozvlnil pohlednou střelou z voleje Crnkič, tak přes osm tisíc diváků na stadionu oněmělo hrůzou.

„Vyloučení zápas hodně ovlivnilo, protože jsme celou druhou půli museli hrát v oslabení. Ale za první poločas se nemáme za co stydět," řekl kouč Znojma Leoš Kalvoda.

„Kluci to odmakali, předvedli dobrý výkon. Ovšem jen mezi vápny. Nevypracovali jsme si žádnou gólovou šancí. Bohužel jsme nezvládli dvě situace v našem vápně," litoval.

Sigma však dlouho nebyla schopná proměnit ani nejvyloženější šance a výsledek pojistit druhým gólem. Sám postupoval na brankáře Hrubého Navrátil, po něm i Depetris. Střídající mladíček Chorý trefil po Pospíšilově centru tyč.

„Musím se fanouškům omluvit, protože jsem pořádně třásl s jejich nervy. Měli jsme rozhodnout daleko dřív," kál se po utkání vrchní spalovač šancí Jan Navrátil. „Naštěstí to dobře dopadlo," oddechl si.

Chorý přidal pojistku

Nakonec to byl přece jen mladíček Chorý, kdo přinesl do olomouckých řad klid. Pět minut před koncem ve skluzu usměrnil k tyči přihrávku Zahradníčka.

„Věděli jsme, že k zachování naděje potřebujeme zvítězit. Podařilo se nám to, i když to byl boj. Pomohlo nám vyloučení, protože potom jsme se ve druhé půli dostali do čtyř vyložených šancí. Nedokázali jsme dlouho dát uklidňující gól, ale nakonec se to podařilo a myslím, že jsme vyhráli zaslouženě," uvedl kouč Minář.

Radost ale Olomoučanům zkalila zpráva z Jablonce, který v nastavení ztratil zápas s Bohemians. Sigma zůstává na patnáctém místě a v posledním kole musí v Liberci uhrát minimálně bod a spoléhat na pomoc Plzně.

„Věřím, že Plzeň bude hrát svou hru, protože pak je to proti ní hrozně těžké. Od Jablonce jsem čekal, že vyhraje, ale zklamal mě," řekl Navrátil.

SK Sigma Olomouc – 1. SC Znojmo 2:0 (1:0)

Branky: 35. Depetris, 84. Chorý. Rozhodčí: Příhoda – Kordula, Paták. ŽK: Pospíšil, Varadi – Zeba, Reljič. ČK: 45. Zeba (Znojmo). Diváci: 8311.

Olomouc: Zlámal – Vidlička, Dreksa, Škerle, Javůrek – Houska, Pospíšil – Varadi, Schulmeister (62. Zahradníček), Navrátil (82. Plšek) – Depetris (74. Chorý). Trenér: Ladislav Minář.

Znojmo: Hrubý – Hříbek, Buchta, Hnaníček, Mudra – Helísek, Lacko, Zeba, Cihlář (82. Gál-Andrezly) – Rejlič, Crnkič. Trenér: Leoš Kalvoda.