Sigma cestovala do městečka nedaleko Bratislavy s užším kádrem kvůli zraněním i skutečnosti, že mladí hráči posílili béčko ve Final Four zimní Tisport ligy na pražském Vyšehradě.

První půle nabídla branku na každé straně, kvůli ofsajdu však neplatily. Nic na tom nezměnil ani ve 32. minutě útočník Aidin Mahmutovič, který si postavil míč na značku pokutového kopu, ale na brankáře domácích nevyzrál.

Nezadařilo se ve druhém poločase ani Tomáši Malcovi, který nastoupil poprvé společně s bosenskou posilou, vytáhlý forvard trefil v šanci pouze tyč.

Konečně rozvlnit síť se povedlo až třináct minut před závěrečným hvizdem střídajícímu Pavlu Moulisovi, který si tak v přípravě připsal již druhý gól a zařídil Olomouci vítězství nad šestým celkem slovenské Fortuna ligy.

„Byl to dobrý zápas s kvalitním soupeřem. Tím, že se hrálo hodně nahoru dolů, to splnilo i nutný kondiční parametr. Jsem spokojen, že jsme neinkasovali," hodnotil poslední duel před soustředěním v Turecku kouč Václav Jílek pro klubový web Sigmy.

Výkon Hanáků ocenil i hostující kouč Ivan Hucko: „První poločas byl dobrý, ale nevyužili jsme šance. Soupeř byl nebezpečný a nepříjemný ze standardních situací."

FC Spartak Trnava – SK Sigma Olomouc 0:1 (0:0)

Branka: 77. Moulis. Rozhodčí: Královič.

Trnava: 1. poličas: Kamenár – Kadlec, Tóth, Horník, Čonka – Baéz – Schranz, Jež, Greššák, Mikovič – Depetris. 2. poločas: Jakubech – Horník, Nikolič, Oravec, Halilovič – Bello – Majtán, Bango, Cleber, Lola – Tambe. Trenér: Ivan Hucko.

Sigma: Buchta – Zahradníček (60. Hála), Rode, Radakovič, Vepřek (60. Falta) – Petr (60. Štěpán), Houska, Šindelář, Navrátil (60. Moulis) – Malec (60. Ordoš), Mahmutovič. Na lavičce byli připraveni Štěpán, Ordoš, Moulis, Falta, Hála a Reichl. Trenér: Václav Jílek.