Obrat Sigmu o postup do třetího Final Four během čtyř let mohou hráči domácí Karviné.

Ve zbývajících dvou duelech proti třetiligovým soupeřům by ale museli nejen dvakrát zvítězit, ale ještě soky pokořit dohromady minimálně o jedenáct gólů, aby Hanáky předstihli v celkovém skóre.

Své zápasy s Orlovou a Frýdkem-Místkem hraje Karviná tuto sobotu a příští středu.

Přehnanou radost z předpokládaného vítězství ve skupině však na Sigmě nepanuje.

Trenér Roman Pivarník bude muset nejspíš upravit plán přípravy, ve kterém se s účastí na finálovém turnaji nepočítalo.

Hráči měli mít po první fázi přípravy volno, ve kterém by si odpočinuli a nabrali síly před dalším drilem.

„Musíme se nad tím opravdu zamyslet, protože tréninkový program je nastavený bez semifinále a finále. Co se týká zátěže, tak už jsme něco splnili a ten plánovaný harmonogram není tak jednoduché změnit. Máme teď zápasy nastavené na neděli a úterý, s čímž budeme také hýbat složitě. Stále jsme v přípravě, kde tím hlavním gró nejsou zápasy, ale silová a kondiční stránka. Navíc už teď máme nějaké drobné zdravotní problémy s některými hráči," vypočítal Pivarník obtíže, které Sigmě dobré výsledky paradoxně přinesly.

Během čtyř utkání ztratili Hanáci body jen za remízu s Karvinou.

Zápas s Baníkem byl pro Pivarníkův soubor první konfrontací s prvoligovým soupeřem, ale tuto bilanci jen podtrhl.

„Z naší strany to byl dobrý kombinační zápas. Udělali jsme chybu při prvním gólu, kdy jsme chtěli za každou cenu hrát. Spíš jsme se ale soustředili na ofenzivu a ta byla v pořádku," řekl kouč.

Sigma v Tipsportlize proti Baníku

Prosadili se zkoušení mladíci

Sigma vstoupila do utkání dobře, když se po odvážném průniku podruhé v zimní přípravě prosadil Šimon Falta.

Baník ale dokázal skóre otočit. Nejprve po chybě v defenzivě vyrovnal Martin Lukeš a z pokutového kopu pak skóroval i Dominik Kraut.

Poločas však skončil remízou, když hlavou skóroval Pavel Dreksa. A po přestávce už se trefovala jen Sigma, byť Baník měl podruhé v utkání výhodu penalty. Droppa ji však nedal.

Do vedení Sigmu poslal hned po třech minutách testovaný Slovák Oliver Špilár.

„Zkoušeli jsme ho jak u nás, tak v béčku. Nechtěl bych v jeho případě předbíhat. Musíme si ještě nad tím sednout a probrat to," řekl na adresu devatenáctiletého útočníka z Michalovců.

Poslední gólové slovo měl v utkání s Baníkem další talentovaný mladík povýšený do áčka z juniorky Tomáš Zahradníček.

„Všichni hráli velmi dobře. Úvod přípravy je od toho, aby tito hráči naskakovali do áčka a zvykali si na ten způsob, jakým hrajeme. Zatím máme ještě dost času připravit se na ligu, takže rotujeme," podotkl Pivarník.

Příští duel čeká jeho mužstvo v neděli. Poprvé v letošním roce se představí přímo v Olomouci. Od 11 hodin hraje Sigma s Banskou Bystricí.

„Chtěli jsme už hráče rozdělit tak, že by někteří hráli víc než poločas, a další by hráli zase víc v úterý, kdy máme zápas se Žilinou. Ale uvidíme, jak to nakonec dopadne s Tipsport ligou," dodal trenér Sigmy.

Sigma v Tipsportlize proti Baníku

SK SIGMA OLOMOUC FC BANÍK OSTRAVA 4:2 (2:2)

Branky:10. Falta, 45. Dreksa, 48. Špilár, 58. Zahradníček 27. Lukeš, 36. Kraut z pen.

Sigma 1. pol.:Zlámal Sukup, Dreksa, Koutný, Falta Plšek, Hořava Navrátil, Ordoš, Petr Špilár.
2. pol.:Zlámal Janotka, Koutný, Šindelář, Javůrek Plšek, Houska Varadi, Pospíšil, Zahradníček Špilár (57. Rolinc).Trenér: Roman Pivarník.

Baník 1. pol.:Winter Zawada, Vomáčka, Frydrych, Mach Kraut, Hnáníček, Lukeš, Vašenda, Velner Majtán.
2. pol.:Bárta Byrtus, Vomáčka, Kaprálik, Starý Stožický, Hnáníček (58. Šustr), Stojanov, Velner (74. Droppa), Fantiš Soukup.Trenér:Martin Pulpit.