Trenér SK Sigma Olomouc Zdeněk Psotka má za sebou první zápas na lavičce prvoligového týmu. Byl vítězný, tedy úspěšný. Teď ho čeká první zápas na domácím stadionu. „Určitě se na to víc těším. Je to stadion, kde jsem vyrůstal, kde jsem na fotbaly chodil. Je to pro mě obrovská čest,“ řekl Zdeněk Psotka.

Body získaná venku se musí potvrdit doma. To říká staré nepsané fotbalové pravidlo a tým Sigmy ho chce samozřejmě potvrdit. A navíc tak hned od začátku ligy ukázat, že z Androva stadionu se s bodovým ziskem hned tak jezdit nebude. „Musíme doma sbírat tři body. Čeká nás ale velice těžký soupeř, který v létě posílil. A v prvním kole ukázal, že je hodně silný dopředu. Ale pořád je náš úkol jasný, musíme doma získat tři body,“ tvrdil odhodlaně Psotka.

Plzeň přes letní pauzu získala několik nových hráčů, převážně z pražské Sparty. Do týmu přišli brankář Poštulka, záložníci Limberský a Horváth, nebo útočník Rezek. Takže herní styl Západočechů je ve srovnání s minulou sezonou jiný, proto bude pro Sigmu příprava na soupeře těžší než obvykle.

„Je to složitější, viděli jsme soupeře ve dvou utkáních. Ale zase ty nové hráče, které mají, známe dokonale, víme, čeho jsou schopni,“ podotkl Psotka. Hanáci si musí dát pozor hlavně na zkušeného záložníka Horvátha. „Určitě je to hráč, který má výbornou kopací techniku, myšlenku,“ řekl Psotka.

V prvním kole ligy nemohl olomoucký kouč počítat s trojicí zraněných – chyběli Hudec, Rossi, Onofrej. A s největší pravděpodobností to bude stejné i proti Plzni. „Počítat s nimi ještě nemůžeme,“ poznamenal Psotka. Také proto složení základní sestavy příliš nezmění. „Bude to hodně podobné. Ale na domácí zápas chystáme nějaké drobnější změny,“ podotkl Psotka.

„V následujících kolech nás čekají silní soupeři, budou to postupně Slavia, Liberec a Teplice. I proto bychom rádi z Olomouce přivezli body. Když zopakujeme výkon jako proti Žižkovu, máme velkou šanci na vítězství,“ řekl asistent plzeňského trenéra Václav Kotal pro klubový web. Plzni bude chybět zraněný Hochmeister, nejistý je start Horvátha s Rezkem.

Jak nastoupí